Broertjes Luijkx schieten Den Bosch naar de overwinning

Zondagmiddag waren het de broers Pepijn en Jasper Luijkx die de routinier Matthijs Brouwer vervingen in het duel tegen Laren. De 3-1 kwam van de broertjes Luijkx. De assist van oudere broer Pepijn leverde Jasper zijn eerste hoofdklassedoelpunt op. Voor de buitenwereld een bijzondere gebeurtenis, maar de twee keken er zelf kort na afloop amper van op. “Dat we nu op het hoogste niveau samen laten zien is wel apart, maar van kleins af aan doen we niet anders,” zegt de oudste van de twee in het Brabants Dagblad.

“Het hockeyt makkelijker als je precies weet van elkaar wat je gaat doen,” voegde zijn 17-jarige broertje er nog aan toe.

De broers zijn met Den Bosch in gesprek voor een langer verblijf aan de Oosterplas. Vijf andere talenten zetten hun handtekening al, namelijk Milan van Baal, Bram van Groesen, Piet Noordam, Joep Burgerhof en Mark Rijkers

“Als we dit clubje nog een paar jaar bij elkaar houden, is er veel mogelijk bij Den Bosch,” wist Pepijn.

Klik hier om de samenvatting van Den Bosch – Laren te zien.

Comments (6)

  1. Jasper en Bram ook al getekend!! Top! Het gaat goed met de jeugd. Tendens van inhuren buitenlandse spelers aan het afnemen bij de HKclubs volgens mij, na alle kritiek afgelopen jaar. Goed teken.

  2. Ik denk eerder dat het de centjes zijn. De bomen groeien niet meer tot in de hemel bij diverse clubs in de hoofdklasse.

  3. Goede tendens, waardoor het ook komt. Er spelen nog steeds te veel buitenlanders bij Den Bosch. Ik hoop dat ze het echt aandurven met de jeugd + 2 toppers. Nu hebben ze er nog steeds veel te veel met die 6.

  4. Waarom te veel? Ze passen bij de club en bij de groep. En zolang het versterkingen zijn…

  5. Passen bij de club? Wat is dat?

  6. Ze hadden toen ze klein waren allemaal een poster van HC Denbosch heren 1 boven hun bed.

    En het was hun droom om ooit voor Den Bosch te spelen.

    wahahahaha hou op passen bij de club als een andere club 100 euro meer bied zijn ze weg.

Reageer