Campbell: “Het is tijd voor een stapje hogerop”

Gijs Campbell keert volgend seizoen terug bij de heren van Den Bosch. De oefenmeester van de Bosschenaren Sjoerd Marijne vroeg na afloop van de oefenwedstrijd tussen Oss en Den Bosch of Campbell een terugkeer zag zitten. Een aantal gesprekken later heeft de Campbell de knoop doorgehakt. In het Brabants Dagblad vertelt Campbell over de transfer.

Het is een opmerkelijke overstap, want Campbell gaf in 2011 ook al eens zijn jawoord aan de Bossche hockeyers om ver­volgens nog voor de start van het seizoen op die beslissing terug te komen. Hij zei toen niet de moti­vatie op te kunnen brengen voor hockey op hoofdklasseniveau.

De Bossche heren kunnen nu wel op zijn komst rekenen. “Er bestaat nu geen enkele twij­fel. In 2011 was die er wel. De toen­malige coach ReinoudWolff wil­de me heel erg graag hebben. Hij heeft me toen overgehaald om te­rug te keren bij Den Bosch. Op het moment dat hij vertrok (en werd opgevolgd door Siegfried Aikman, red.), begon ik te twijfe­len. Het vertrouwen van de man die me haalde, viel weg. Ik had het zo naar mijn zin in Oss dat ik uiteindelijk toch weer daarvoor koos,” vertelt Campbell aan de krant.

Bij de club aan de Oosterplas werd er gezegd, onder andere door voorzitter Mieke van den Ak­ker, dat Campbell niet uit het juiste hout gesneden was voor topsport. Ondanks die harde woorden heeft Campbell niet het gevoel die mensen opnieuw voor zich te winnen. “Ik moet me na­tuurlijk wel weer bewijzen, maar dat geldt voor iedere nieuwko­mer. Ik ben de afgelopen twee jaar regelmatig bij Den Bosch ge­weest en heb nooit het gevoel ge­had dat ik niet meer welkom was door wat er is gebeurd. En tegen Mieke kan ik zeggen: ‘ik neem dit jaar niet weer zo’n raar besluit.’ Daar ben ik van overtuigd.”

 Verandering

Campbell laat de krant weten inmiddels toe te zijn aan een stapje hogerop. Destijds kon hij zijn studie en de trainingsintensiteit bij Oss goed combineren. “Nu ik bijna ben afgestudeerd, heb ik het gevoel dat het tijd is voor een stap­je hogerop. Afgelopen winter heb ik met Schaerweijde de zaalcom­petitie gespeeld. M’n terugkeer op het hoogste niveau beviel goed.”

Reageer