Charlotte Vega: ‘Voel me goed en dat komt er op het hockeyveld uit’

De vonken vlogen er niet vanaf, maar het was ook niet super saai om naar te kijken oordeelt Amsterdam-speelster Charlotte Vega over het doelpuntloze gelijkspel tegen Den Bosch. Het was voor Amsterdam het vierde duel op rij waarin de ploeg geen tegentreffer incasseerde.

“Dat is wel een topic bij ons”, legt Vega uit. “Als team zijn we daar mee bezig, dat de aanval en de verdediging goed staat. We hebben elkaar hard nodig, dus de spitsen moeten ook meeverdedigen. We stonden als één blok en het is lastig om daar doorheen te komen. We hebben weinig weggeven.”

Niet verliezen

Vega had liever gezien dat Amsterdam de drie punten had gepakt, maar ze kan leven met een gelijkspel. “Het is jammer dat het 0-0 blijft, maar Den Bosch is een tegenstander van topniveau. Ik wil het liefst winnen, maar als dat niet lukt, wil ik niet verliezen. Ik heb een hekel aan verliezen. Dan speel ik liever gelijk.”

De aanvalster steekt op dit moment goed in haar vel. Met vijf doelpunten uit negen competitieduels is Vega topscorer bij Amsterdam. “Ik voel me goed en dat komt er op het hockeyveld uit. Daar ben ik blij mee en ik hoop dat ik het kan doorzetten tot het einde van het seizoen.”

Studie afgerond

Bovendien kreeg Vega onlangs goed nieuws te horen over haar studie Sport, Management en Ondernemen. “Met die studie was ik al een aantal jaar bezig. Door het hockey kon ik het niet echt afronden, maar vorige maand heb ik te horen gekregen dat ik mijn diploma kan ophalen.”

Vega wil graag werk met hockey combineren. “Ik vind het wel fijn om er iets naast te doen, om mijn gedachten te verzetten. Ik ben aan het kijken voor een leuke baan, parttime. Ik vind het interessant om te zien hoe processen binnen bedrijven lopen.”

In winterstop de zaal in

Terug naar het hockey. Nog twee speeldagen en dan begint de winterstop voor de dames. “We gaan uiteraard voor de zes punten”, zegt Vega. “Dat is ons streven, om dan met een goed gevoel de winterstop in te gaan. En dan de zaal in. Vorig jaar heb ik voor het eerst in de zaal gespeeld. We hadden een gezellige groep, dus ik dacht: waarom ook niet.”

Bekijk hier de foto’s van het duel tussen Amsterdam en Den Bosch

Reageer