Claire Verhage: ‘Blij met de start, maar nog niet perfect’

De dames van SCHC wonnen zondag met 5-1 van MOP, maar de omstandigheden op het veld in Vught waren zwaar. “Het was warm”, legt Claire Verhage van de Bilthovense formatie uit. “Er was niet tegen op te drinken. We stonden in de overlevingsstand.”

Ondanks de zware condities won SCHC wel ruim van MOP. Vorig seizoen ging de ploeg uit Bilthoven nog met 1-0 onderuit in Vught. “In de eerste helft hadden we het lastig”, vertelt Verhage over het duel. “Bij 3-1 was het nog niet gespeeld. MOP heeft ook kansen gehad. Ik vond ons wel de betere ploeg en het was een terechte uitslag, maar het voelde niet alsof we MOP hebben ingemaakt.”

Koppositie

Drie wedstrijden, drie overwinningen. Met negen punten gaat SCHC alleen aan kop in de Hoofdklasse. Een betere start is niet denkbaar. “Dat zou je zeggen”, countert Verhage. “Ik ben blij hoe we zijn gestart, maar het is niet perfect. Het kan altijd beter. Natuurlijk teken je vooraf voor een 5-1, maar we waren nog niet op ons best. Er is ruimte voor verbetering.”

“We zijn vooral bezig met het verbeteren van het spel”, legt Verhage uit. “Het resultaat is een tweede. Je snijdt jezelf in de vingers als je alleen bezig bent met het moeten winnen. Winnen blijft het moeilijkste wat er is. Het is iets ongrijpbaars. Het is handiger om je te focussen op je taak en hoe je speelt.”

Doelpunten

SCHC scoorde al 14 keer in drie wedstrijden. Niet alleen uit strafcorners, er werden ook velddoelpunten gemaakt. “Het is ontzettend divers en dat is prettig om te weten. Caia (van Maasakker, red.) staat waanzinnig te slepen, verdedigers komen in de cirkel. We hebben aanvallende krachten. Dat is ons spel. We vinden het leuk om aan te vallen en het is mooi dat het zo beloond wordt.”

De resultaten zijn ook de verdienste van de technische staf, die nieuw is. Met Tina Bachmann staat voor het vierde jaar op rij een nieuwe coach voor de groep. De voormalig Duitse international wordt bijgestaan door Maike Stöckel, die vorig seizoen nog deel uitmaakte van de selectie.

Technische staf

“Maike weet hoe het team in elkaar steekt en kent ons als persoon. Dat is fijn en heel erg prettig”, legt Verhage uit. “Tina is een harde. Zij is van: de beuk erin en oorlog in het veld. De samenwerking tussen beiden verloopt goed.”

Met een dubbelweekend voor de deur hoopt SCHC de flow van de afgelopen drie wedstrijden te kunnen vasthouden. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij Bloemendaal, maar het ontvangt komende vrijdag eerst Hurley, de nummer drie in de Hoofdklasse.

Testcase tegen Hurley

“Het duel met Hurley zie ik wel als een testcase”, zegt Verhage. “En dat is alleen maar leuk. Je leert er veel van als ploeg. Hurley is een goed team en heeft veel vertrouwen. Het wordt een pittig potje.”

Comments (1)

  1. Wat een onzin dit na 3 potjes tegen rechterrijtje teams. Niet meer dan normaal met dit sterren team wat al jaren teleurstelt als t er omdraait.

Reageer