Claire Verhage: ‘Hockeyend zijn we stappen aan het maken’

SCHC leek zondag vlak voor tijd Den Bosch de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen, maar een minuut na de openingstreffer van Caia van Maasakker maakte Maartje Paumen alweer gelijk. Ondanks de puntendeling pakte SCHC wel een ticket voor deelname aan de play-offs.

“We waren meer met onszelf en ons spel bezig en niet zozeer met plaatsing voor de play-offs”, zegt Claire Verhage, die overigens kon leven met het gelijke spel. “Het is wel een terechte uitslag. We hebben allebei onze sterkere en mindere fasen gehad. Het is zuur voor ons dat de bal vlak na ons doelpunt er bij ons in lag.”

Opstelsom van pech

Dat had niet zozeer te maken met concentratieverlies bij SCHC. “Ik vond dat we de hele wedstrijd scherp waren”, zegt Verhage die vervolgt: “Altijd als er gescoord wordt, voor of tegen, gebeurt er altijd iets. Het was een beetje een opstelsom van pech. Het was in principe buiten de cirkel, maar ik heb het moment op de video teruggekeken en ik kan begrijpen dat ie hem geeft.”

Het duel met Den Bosch was voor SCHC een mooi meetpunt met het oog op de play-offs. “Elke wedstrijd is een testcase, of je nu tegen Den Bosch speelt of een ploeg die lager staat”, zegt Verhage. “We hebben goed gespeeld. Naast corners hebben we ook veel veldkansen gehad. We hadden meer moeten scoren, maar we durven te hockeyen en dat is goed voor het zelfvertrouwen.”

Stappen maken

In eerdere toppers stond SCHC vaak aan de verkeerde kant van de score. Zo werd eerder dit seizoen van Den Bosch en Amsterdam verloren. “We zijn tevreden met wat we hebben neergezet. We hebben goed gehockeyd en dat is voor ons belangrijk. Hockeyend zijn we stappen aan het maken en dat is precies wat we nodig hadden. Het geeft hoop voor de toekomst.”

Komende zaterdag staat er alweer een topper op het programma. Dan komt Amsterdam op bezoek in Bilthoven. “Ik kijk ernaar uit. Je wordt in dit soort wedstrijden extra getest, zowel fysiek als mentaal. Ik heb er zin in.”

Reageer