Clubnieuws: Kampong kiest weer Sportman/Sportvrouw – Hoofdklasse Hockey Nederland

Clubnieuws: Kampong kiest weer Sportman/Sportvrouw

Kampong heeft ook een sportgala. Voor de 25ste keer is de Sportman/Sportvrouw van Kampong gekozen.
Op 11 december heeft de Commissie Sportman/Sportvrouw van Kampong drie nominaties vastgesteld en daaruit de winnaar gekozen voor de prestigieuze  prijs Sportman/Sportvrouw van Kampong 2012.
De genomineerden zijn:
Ramon Alegre
De verdediger uit het eerste hockeyteam speelt sinds 2009 op Kampong en heeft zich daar gemanifesteerd als een rots in de branding van de achterhoede. Met een 6e plek op de Olympische Spelen van Londen 2012 en een 2e plek in Peking brengt Ramon de broodnodige internationale hockey-ervaring naar Kampong.
Quirijn Caspers
Al sinds 2004 een vaste kracht van Heren 1. De inmiddels aanvoerder van Heren 1 Hockey is een standvastige Kamponger gebleken die het afgelopen seizoen met zijn team de play offs haalde. Caspers haalde net de Olympische Spelen in Londen niet, maar heeft tijdens de Champions Trophy in Melbourne zijn kwaliteiten weer bewezen.
Sander de Wijn
De Wijn speelt sinds 2008 voor Kampong in de verdediging, van waaruit hij regelmatig zijn klasse laat zien door op te komen en te scoren.
Sinds 2011 speelt hij een belangrijke rol in Oranje, waarmee hij tijdens de Olympische Spelen en de Champions Trophy zilver haalde.
De Commissie moest kiezen uit een totaal overzicht van 7 sporters die voor Kampong als geheel bijzonder zijn gebleken. De andere kandidaten zijn:
Denise Hannema
Constantijn Jonker
Wieger van der Ven
Malou Pheninckx
De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 6 januari 2013 in het clubhuis om 17.00 uur. De bijeenkomst krijgt een zeer feestelijk karakter, aangezien alle winnaars van de afgelopen 25 jaar zijn uitgenodigd.
André Bolhuis, Kampong Icoon en Voorzitter NOC*NSF, is bereid gevonden de prijs uit te reiken.

Comments (4)

  1. Waar is Xan de Waard?

  2. allemaal hockeyers??? Er zijn toch 6 sporten op Kampong!!!

  3. Wat een geweldig onbelangrijke verkiezing

  4. xan de waard is net 12, dit gaat om sportvrouw en niet sportkind.

Leave a Reply