Clubnieuws: Sander de Wijn sportman van Kampong

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Kampong is Sander de Wijn uitverkozen tot Sportman van Kampong. De prestigieuze prijs werd voor de 25ste keer uitgereikt.

Hij ontving de prijs uit handen van Kampong Icoon en Voorzitter NOC*NSF, André Bolhuis en onder toeziend oog van een fiks aantal eerdere winnaars, waaronder oud-cricketer Peter Cantrell, en oud-hockeyers Paul Litjens en Ellen Dubbeldam-Kuipers.

Met het Nederlands elftal won de verdediger van de Heren 1 in 2012 twee zilveren medailles. Eén op de Olympische Spelen in Londen en één tijdens de Champions Trophee in december dit jaar.

Met Kampong behaalde De Wijn het afgelopen seizoen de play-offs. Het is voor het eerst sinds 1990 dat de Kampong Heren weer om het kampioenschap mee mochten doen.  De Wijn was erg blij met deze eerste prijs, want tweede prijzen heeft hij inmiddels genoeg gehaald. Een belofte wilde hij niet doen maar bij de uitreiking was zijn ambitie zichtbaar om aan het einde van dit seizoen met het hele team een prijs te pakken.

Bron: SV Kampong

Reageer