Clubnieuws: Wethouder Karsten Klein op bezoek bij HDM

Wethouder Karsten Klein (Jeugd, Welzijn en Sport) brengt aanstaande zaterdagochtend een bezoek aan HDM. Om 11.00 uur zal hij daar eigenhandig het bordje ‘buurthuis van de toekomst’ plaatsen op het sportcomplex. De Haagse club dankt het predicaat aan haar inspanningen op maatschappelijk vlak.

Het bordje komt te hangen op het muurtje rechts naast de deur van het clubhuis. “We hebben afgelopen maandag al de gaten voorgeboord met een man van de gemeente,” zegt Bart jan Keijzer, één van de drie vice-voorzitters van HDM.

De oud-speler is blij met het stukje waardering. “Dit is toch een bevestiging van het feit dat we al jaren op de goede weg zijn op maatschappelijk gebied. HDM is niet alleen een hockeyclub, wij hebben een bredere functie.”

Bij het buurthuis van de toekomst werken sportclubs, scholen, culturele instellingen en andere organisaties in de wijk op slimme wijze met elkaar samen. Dat komt in de praktijk vaak neer op het ter beschikking stellen en delen van voorzieningen en sportaccommodaties, die overdag vaak onderbezet zijn of zelfs leeg staan.

 

Reageer