Coach Verga: “Het is heerlijk dat deze jongens terug zijn”

De heren van HGC ontwaakten gisteren met een riante thuisoverwinning op Voordaan (6-1) uit hun winterslaap. De wedstrijd tegen de promovendus stond voor de Hagenaars vooral in het teken van een nieuw begin. Coach Alejandro Verga kan zijn ploeg in deze tweede competitiehelft eindelijk op volle oorlogssterkte laten spelen.

HGC ging de winterstop in als nummer negen, na een uiterst pijnlijke 4-0 nederlaag bij Pinoké. De vele blessures en afwezigen deden de Gazellen vorig jaar op tandvlees lopen. De tweede seizoenshelft moet HGC meer punten opleveren en daarvoor zette het team gisteren de eerste stap. Misschien nog wel belangrijker dan de drie punten tegen de Utrechtse degradatiekandidaat, was de terugkeer van enkele belangrijke basiskrachten. Floris Benschop speelde zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen na zijn hamstringblessure, evenals de uit Australië teruggekeerde Dick Möhlmann. Goof van der Kamp, die begin van de competitie nog even meedeed, maakte na een langdurige voetblessure ook zijn rentree. “Hockey is een supersnelle sport. Als je speelt tegen een team waar vijftien spelers kunnen door wisselen, dan gaat dat ten koste van je eigen energieniveau,” zei Verga. “Nu kan ik beter wisselen, waardoor het energieniveau over zeventig minuten een stuk hoger ligt. In de eerste helft van het seizoen had ik de beschikking over elf, twaalf spelers. Dan is het moeilijk om zeventig minuten lang vol te blijven gaan. Het is heerlijk dat deze jongens terug zijn.”

Van der Kamp: “Het is waanzinnig om weer op het veld te staan en met deze groep zo’n pot te spelen. Ik voel dat het anders is dan voor de winterstop. Ik zie dat we veel meer lol maken, het spel loopt lekkerder en de coach hoeft niet te schuiven met posities. Mensen kunnen weer op hun eigen plek staan en er is meer ruimte voor wissels. Dat is lekker. Eerst speelden jongens bijna een hele wedstrijd, nu kun je even eruit en dan weer erin. Dan heb je meer speling.”

Ook Benschop was blij met zijn comeback, na diverse tegenslagen tijdens zijn revalidatieperiode. “Ik had er veel zin, net als iedereen. Ik merkte wel dat ik nog hartstikke roestig ben. Ik had tijdens de wedstrijd het gevoel dat ik niemand begreep en niemand mij. Ik mis nog wat automatismen. Ik heb nog een paar weken nodig, dan kan ik deze periode definitief achter mij laten.”

Reageer