Collot d’Escury: “We hadden niks te verliezen”

Zondagavond waren de dames van Amsterdam met 3-2 te sterk voor het Vughtse MOP. Een groot aandeel daarin was zaal-international Kiki Collot d’Escury, met haar eerste goal zette zij de haar ploeg op voorsprong en later maakte zij zelfs het winnende doelpunt.  Terecht de vrouw van de wedstrijd. “Dat ik in de finale twee keer scoor is echt geweldig. Wel uit een strafcorner, dus dat is absoluut team verdiensten, maar het is toch leuk om ze te maken,” aldus de stralende middenvelder.

Vanaf het begin af aan werd er door menig hockeyliefhebber al geroepen dat het voor hoofdstedelingen een lastige competitie zou worden. De Amsterdammers waren namelijk promovendus en het zou een lastig verhaal worden wilden zij kampioen worden. Toch stonden zij in de finale tegen MOP, een ervaren ploeg in de zaal, en hadden zij zelfs het grootste deel van wedstrijd het overwicht. Een knappe prestatie. “We zijn in de zaalcompetitie niet constant geweest, we hadden ups-and-downs. We gingen dit ook absoluut in als underdog, maar de wil was er bij iedereen, we wilden zo graag winnen. Dan is het misschien beter om vanuit zo’n positie te beginnen, we hadden niks te verliezen. We speelden eigenlijk beter dan dat we ooit gedaan hebben.”

Amsterdam leek gisteravond zelfs een beetje vleugels te krijgen. “Absoluut. Het combinatiespel waar wij in het begin nogal moeite mee hadden ging nu helemaal goed, dus dat was geweldig.”

Reageer