Dames Den Bosch kunnen voor de Sint Jan Slam gaan

De play-offs zijn al enkele weken veilig gesteld en het team van Raoul van Ehren kan theoretisch nog wegzakken van de eerste plek, maar wil van Den Bosch is zo ontzettend groot. Het gat van Den Bosch op de ranglijst met rest is zo groot dat de oefenmeester van de Bossche dames voorzichtig met zijn selectie kan omspringen. De topscorer, Maartje Paumen, kwam de voorbije weken niet in actie vanwege een blessure aan de enkel, maar was voor de wedstrijd tegen Hurley afgelopen zondag fit verklaard.

Na zeventien gespeelde competitiewedstrijden is Den Bosch dit seizoen nog altijd zonder puntverlies. Voorzichtig wordt in Brabant al gesproken over de Sint Jan Slam, de reeks van 22 gewonnen wedstrijden. Langzaam maar zeker groeit binnen de groep het idee dat er iets bijzonders mogelijk is.

‘Ik heb het toevallig opgezocht deze week. Den Bosch heeft één keer een seizoen gehad waarin twee keer werd gelijk gespeeld en verder alles werd gewonnen. Het is mogelijk om alles te winnen, maar dat is voor ons niet het belangrijkste dit seizoen. Het is een bijzaak, want we willen gewoon eerste worden in de competitie,’ vertelt  Ireen van den Assem in de Hockey Weekly.

De resterende vijf competitiewedstrijden wil Den Bosch vooral gebruiken om te groeien naar de topvorm. ‘We zijn nog niet op onze top. We spelen de komende weken heel veel potjes in een korte tijd. Die wedstrijden gaan we gebruiken om te finetunen en nog fitter te worden,’ aldus van Assem.

‘Het is een leuke uitdaging en ik denk ook dat het mogelijk is, maar die reeks is niet het belangrijkste. Het gaat erom dat we straks pieken op het moment dat we moeten pieken,’ vult Maartje Goderie aan.

Reageer