Dames Nijmegen morsen punten in kampioensrace

In de race om het kampioenschap in de overgangsklasse hebben de hockeysters van Nijmegen net als afgelopen donderdag punten gemorst. In Wassenaar werd het tegen HGC 2-2.
Nijmegen was in de eerste helft overheersend, met als resultaat twee doelpunten, van Yvonne van den Hoorn en Senna Bombach. Lange tijd stond het 2-1. Met een slotoffensief lukte het de thuisploeg om uit een strafcorner gelijk te komen. De voorsprong op Terriërs is met nog twee wedstrijden te gaan nu drie punten.
In dezelfde poule speelde QZ 2-2 thuis tegen HIC. Coach Thijs Dovermann van QZ vond zijn team niet sterk in de eerste helft. De gasten uit Amstelveen kwamen op een 0-2 voorsprong.
Na rust kwamen de Nijmeegsen pas op gang. Ruth Linders maakte de 1-2 uit een strafcorner. Niet veel later scoorde ook Judith Quint uit een corner. “Terugkomen van een achterstand zie je niet veel op dit niveau”, zei de coach.
De hockeymannen van Union verloren gisteren in de overgangsklasse F met 3-4 van HIC uit Amstelveen. “Voor HIC stond er meer op het spel”, zei coach Jouk Nijenhuis van Union. Met doelpunten van Roel Stofmeel, Tom van de Rijt en Gijs Noordam kwamen de Nijmegenaren op 3-1. “Na een gele kaart en het inpassen van jeugd verloren we grip. Leuk om de jonkies te zien spelen, maar op gegeven moment was de rek uit het team”, aldus Nijenhuis.
In de overgangsklasse F leed Union uit tegen Zwolle een 3-2 nederlaag. De Nijmeegsen waren in de eerste helft dominant, in de tweede werden ze slordig. Na een achterstand bracht Lisa Gerritsen Union op gelijke hoogte. Na rust kwam de ploeg echter 3-1 achter. In het slotoffensief trof Imke Sanders nog doel. Niet voldoende voor drie punten.
Bron: De Gelderlander

Reageer