De Voogd: “Ik ben voor Ajax, dus ik heb een top weekend!”

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

De hockeyers van Oranje Zwart beleefden tweede Paasdag een droomscenario; in de kwartfinale van de EHL versloegen de Eindhovenaren voor 6.000 enthousiaste hockeyfans topconcurrent Bloemendaal via shoot-outs. Een hele opluchting, want OZ had Bloemendaal nog niet weten te verslaan dit seizoen.

Zaterdag wonnen de Brabanders ook al de achtste finale via shoot-outs ten koste van RC Polo uit Barcelona. Een paar uur later wisten de OZ’ers welke tegenstander zij zouden treffen in de kwartfinale, namelijk Bloemendaal. En de afloop van die wedstrijd weten we.

Maar hoe bereidden de oranje-zwarten zich op hun vrije zondag voor op deze klapper van een wedstrijd? “We sliepen in een hotel in Akersloot,” vertelt OZ-manager en bestuurslid Ton van der Schoot na afloop van de gewonnen kwartfinale. “Zondagochtend hebben we lekker gelopen, gerelaxt en geluncht op het strand van Castricum waarna we PSV en Ajax hebben gekeken.”

Foto © Sjoerd Marijne

Aanvaller Bob de Voogd voegt daar aan toe: “Ik ben voor Ajax, dus ik heb echt een top weekendje!” Na de spannende voetbalmiddag werd er nog wat inspiratie opgedaan aan de hand van een film. “We hebben de film The Miracle gekeken. Die gaat over een ijshockeyteam dat de Olympische Winterspelen van 1980 wint. Echt zo’n lekkere feel good movie in aanloop naar de wedstrijd,” aldus de dolblije De Voogd.

Na nog enkele coachingsgesprekken was het mooi geweest voor de mannen van OZ. En wat moest er eigenlijk nog gezegd worden over de tegenstander die je al zo vaak bent tegengekomen?

De nabeschouwing was daarentegen minder ontspannen. “Een klein feestje,” zegt matchwinner David Alegre verontwaardigd met een biertje in zijn hand. “We beginnen hier (Bloemendaal, red.) en gaan door in Eindhoven!” En Brabanders kennende werd het nog een lange en onrustige nacht op het Eindhovense Stratumseind.

Reageer