David Alegre: “Het goal is opeens een stuk kleiner”

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Het moet een vreemde wedstrijd zijn geweest voor David Alegre. De Spanjaard vertrekt volgend seizoen naar het Spaanse RC Polo, en laat dat nou net de tegenstander van Oranje Zwart zijn in de EHL. In een niet al te spectaculaire wedstrijd was het na de reguliere speeltijd en verlenging nog steeds 2-2 (Judge en eigen goal van Polo), en dat betekende de gevreesde shoot-outs.

Eén van de drie aangewezen shoot-out nemers was diezelfde Alegre. En de middenvelder miste… “Of ik dat expres deed?” lacht de vrolijke Spanjaard. “Dat zouden mensen kunnen denken, maar dat is natuurlijk niet zo.”

De afgestudeerde journalist wilde daar nog wel wat over kwijt. “Op een training gaat het allemaal een stuk makkelijker. Je kan wel tegen jezelf zeggen dat je moet doen alsof het een wedstrijd is, maar daar komt het niet eens bij in de buurt, het is zo anders. Er is namelijk nauwelijks druk. In de training heb ik vier uit vijf gemaakt, maar dat zegt dus helemaal niets. Het was mijn eerste shoot-out”, ratelt de Spanjaard door. “Het viel me op dat het goal opeens een stuk kleiner lijkt.” Maar ondanks de grootte van het goal won OZ door een winnende shoot-out van Simon Gougnard de wedstrijd.

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Het publiek kreeg jammer genoeg alleen geen oogstrelend duel te zien. Is de vertrekkende Alegre het daar ook mee eens? “Het maakt me allemaal niet uit. Ik ben best tevreden. In deze wedstrijden telt namelijk alleen winst of verlies en maakt het niet uit hoe dat gebeurt. Ik ben blij dat we naar de kwartfinale gaan.”

Of de Spaanse international volgend jaar weer te bewonderen is op de EHL ligt aan hoe zijn nieuwe club Polo presteert in de Spaanse play-offs. “De play-offs beginnen begin mei en daar valt de ontknoping. Ze spelen tegen Terrassa.”

Alegre is uit zich tevreden over zijn transfer. “Ik ben blij dat ik na drie jaar terugga naar mijn thuisland. Het is fijn dat ik weer in Spanje kan hockeyen in het Olympische jaar. Zo kan ik me optimaal voorbereiden op Londen. Ik ga Nederland wel missen, hoor, want ik had het hier enorm naar mijn zin,” aldus de sympathieke middenvelder.

Maandagmiddag om 14.30 uur speelt Oranje Zwart de kwartfinale. En dat wordt een Nederlands onderonsje, want de Eindhovenaren treffen koploper en Hoofdklasse-concurrent Bloemendaal.

Bekijk hier het wedstrijdrapport van Oranje Zwart tegen RC Polo de Barcelona.

Reageer