De Gelderlander: “Last van schouders NMHC”


NMHC na zes wedstrijden eindelijk van de hatelijke nul én de laatste plaats af. Het leek of het kampioenschap van vorig seizoen nog een keer werd gevierd.
High fives, omhelzingen en knuffels, een staande ovatie van de supporters en coach Rob Haantjes die blazend van opluchting over het hockeyveld liep. Nijmegen had gewonnen van Hurley: 2-1. De eerste overwinning van het seizoen in de hoofdklasse, na vijf nederlagen. Het uitblijven van de eerste punten en het niet benutten van de strafcorner begon bij NMHC al haast tot frustraties te leiden. Maar zondagmiddag, vijf minuten voor het einde, verloste Kirsten Klop Nijmegen van het trauma. Het was pas de tweede strafcorner die Nijmegen in de wedstrijd kreeg. Lindy de Hek gaf als altijd aan, maar in plaats van de slag van Kim van Roosmalen of de sleeppush van Ellemiek Koenders, werd de bal afgeschoven naar Janneke Woudenberg. De aanvoerster haalde uit, waarna Klop de bal voor het beslissende tikje aanraakte.
“Ik heb niet eens gezien dat ik de bal raakte”, zei Klop lachend. “We hadden het zo ingestudeerd, ik wist dat ik op die plek de stick tegen de bal moest zetten, maar ik deed het met de ogen dicht. Toen ik weer keek, zag ik dat het raak was. Het was een grote kluts van speelsters. Heerlijk, het trainen wordt nu eindelijk beloond.”
Klop scoort als linksachter niet vaak. “Dat maakt het voor nog mooier.”
NMHC overleefde daarna het wanhoopsoffensief van een paar minuten van de tegenstander uit Amstelveen, waarna het Nijmeegse feest kon beginnen. Want iedereen besefte dat de overwinning op basis van de tweede helft meer dan terecht was. Een zege die er een paar wedstrijden al aan zat te komen, maar de ploeg in de voorgaande weken nog niet was gegund.
Ook nu zat het aanvankelijk niet mee. NMHC kwam al na vijf minuten op achterstand door een strafcorner van Sabine van Silfhout. Twee minuten later maakte Ellemiek Koenders al gelijk. Het was de opsteker die Nijmegen op dat moment hard nodig had.
Bron: de Gelderlander/Herman Wissink
Foto: Roel Ubels
 

Reageer