De kraker Schaerweijde tegen SCHC


Schaerweijde krijgt komende zondag SCHC op bezoek. Beide teams proberen zich uit de degradatie zone te spelen. Schaerweijde staat momenteel tiende met zes punten. De club uit Bilthoven heeft dit seizoen nog geen punt te pakken gehad en staat laatste. In Zeist kunnen ze uitlopen tot een gat van negen punten, maar SCHC ziet deze wedstrijd als een goede mogelijkheid om de eerste punten van het seizoen binnen te halen. In het AD komen Pim Wijzenbeek en Sebastiaan Westerhout aan het woord.
Schaerweijde wist dit seizoen één keer te winnen. Daarnaast speelde het drie keer gelijk tegen Pinoké (1-1), HGC (3-3) en Amsterdam (4-4). Volgens Westerhout moesten ze de wedstrijd tegen Laren en Den Bosch winnen: “Met de punten schiet het weinig op. Wij willen weg uit de onderste regionen. Op kwaliteit zijn we een stukje verder dan SCHC. Maar dit soort wedstrijden zijn toch anders. Wie het hardst ervoor gaat wint.”
“Het is een bijzonder potje waarin wel wat gaat gebeuren. De vaste patronen komen er steeds meer in en we gaan hard vooruit de laatste drie weken. Als wij goed zijn, spelen we ontzettend goed, maar in de slechte fasen zijn we kwetsbaar,” zegt de coach van SCHC, Pim Wijzenbeek.
Er staat komend weekend heel wat op het spel. Westerhout, die zijn mooiste jaren bij SCHC speelde, denkt dat de beste kansen voor de Zeister formatie zijn: “Wij hebben een team waar de belangrijke krachten al jaren samenspelen”. Om 14.45 uur staan de twee ploegen tegenover elkaar in Zeist.
Foto: René Broekman

Reageer