De Nooijer: “Ik voel me net een NBA-basketballer”

De Uttar Pradesh Wizards wisten zich gisteren te plaatsen voor de halve finales van de Hockey India League. Het team van Roelant Oltmans beschikt over de crème de la crème van het Nederlandse hockey: Teun de Nooijer. In het AD vertelt ook hij over zijn Indiase avontuur.

De Wizards zijn ondergebracht in de bungalows op de circketground. Net buiten de muur loopt het spoor onder een viaduct door. De treinen toeteren ’s nachts voortdurend om de daklozen van de beschutte rails te jagen, zo weten de Nederlandse spelers inmiddels.

De armoede is op een steenworp afstand duidelijk zichtbaar. “Daar sluiten we onze ogen niet voor.” zegt de Nooijer, de grootverdiener van de Wizards. “Het is schrijnend. Maar wat doe je er aan? Ik heb bijvoorbeeld ook mijn Indiase ploeggenoten gevraagd wat ze nou van deze situatie vinden. En zij weten ook niet waar te beginnen. Het zijn er te veel zeggen, zeggen ze.”

In de eerste trainingsweek trokken de Nederlanders er soms even op uit, maar het straffe schema van wedstrijden laat nu weinig ruimte meer voor toeristische uitstapjes. “In elf dagen speelden we zeven wedstrijden met vier reisdagen van elk tien uur. Er zat geen rustdag tussen. Ik voel me net een NBA-basketballer. Hotels, vliegvelden en stadions. Daar hebben we ons wel op verkeken,” bekent De Nooijer.

Reageer