De voorspellingen (d) van @SjaakBrinkman


#dboams 2-4

Als voorspellingen vaak uitkomen, wordt de competitie saai en voorspelbaar… Gelukkig zijn er dan nog wel eens uitslagen die afwijken van de verwachting. Behalve bij deze twee ploegen die, op de misstap van Amsterdam bij SCHC na, volledig voldoen aan elke verwachting. Amsterdam heeft weinig te verliezen, het houdt hoe dan ook plek 2. Mocht de ploeg met 4 doelpunten verschil winnen, is de bovenste plek voor hen. Den Bosch lijkt wel buitencategorie met deze winning streak. Dat moet toch een keertje inkakken?
 
#terschc 1-2
Op deze wedstrijd na, spelen alle ploegen om één ding: stuivertje wisselen op de ranglijst. En ook al zijn deze twee ploegen niet directe strijders om dezelfde plaats: bij verlies van een van beiden kost het ze wel die begeerde plek op de ranglijst. Terriërs wilt uiteraard boven de streep blijven en SCHC ziet de streekgenoten uit Utrecht niet graag langszij komen. Het is alleen de vraag in welke minuut SCHC de winnende maakt. Hurley was er net op tijd bij. Wanneer komen ploegen tijd tekort in die zandbak?
#kammop 0-2
De 0-0 van afgelopen week was een gewonnen punt van MOP en kan het tegen Kampong aantreden met een steeds fittere Van Wijk. Leuke middag met een wedstrijd van de strafcornerkanonnen. De een zwiept ze door de lucht, de ander kan je een gebroken voet bezorgen. Tenzij Muller geschorst is voor teveel gele kaarten, maar die stand heb ik verder niet bijgehouden. Het zelfvertrouwen van de Utrechters kan niet meer stuk. Opvallend cijfer: Kampong staat op de 4e plaats met een negatief doelsaldo. Tijd om daar eens aan te werken en vol in de aanval te gaan. Maar pas op dat je niet in de MOP-fuik loopt en die counterscoops om je oren krijgt!
 
#ozlar 3-2
De play-off-ambitie kan bij verlies voor in ieder geval 2012 terug in de Eindhovense bezemkast en kijkt de ploeg naar de tweede helft van het seizoen. Bij winst kruipen er meer ploegen wat dichter bij elkaar om plek 4. En daarmee is de vrouwencompetitie voor het eerst sinds jaren eindelijk weer eens spannend. Weliswaar alleen voor de vierde plek, maar toch; het is ten minste één plek waarvan we de uitslag vooraf aan het seizoen niet konden voorspellen. Dus gun ons een lolletje en laat de standen eens lekker in elkaar schuiven.
 
#pinhur 1-3
Pinoke is stug en grillig en komt thuis nog wel eens verrassend uit de hoek. Hurley won vorige week overtuigend en lijkt na al die verliezen (telkens nipt met 2-1) het lek boven water te hebben. Carlijn Welten is erbij. Dus winst voor Hurley? Er is in ieder geval niks leuker dan de partypooper zijn op het Bos-TD van Pinoké…
 
#nijhdm 1-0
Wie wordt de nieuwe rode lantaarndrager? Nijmegen is in het winnende gevoel en heeft nu al twee wedstrijden niet verloren. De lol houden ze er in Nijmegen wel in met de kneus van de week. Maar als ze zo doorgaan worden ze echt geen kneus van het seizoen. De Nijmeegse diesel komt langzaam op gang en ik ben benieuwd of deze ook blijft rollen. Stiekem is dit wel een zespuntenduel. Of HDM komt je voorbij, of je neemt afstand met 5 punten.
 
Vorige speelronde slechts 2 van 6 goed.

Comments (4)

 1. sjaak trekhaak

  db-adam 4-2 Paumen beter dan Veenendaal
  ter-schc 3-4 Kwaliteitsverschil te groot
  kam-mop 3-3 gelijkwaardig, voor beide schiet dit niet op
  oz-laren 3-2 beide gefrustreerd
  Pin-hur 1-4 Hurley meer kwaliteit
  nij-hdm 3-1 oei hdm

 2. wateenfiguur

  Trekhaak, volgens mij ben jij een scheidsrechter!

 3. Nee man, trekhaak is een grensrechter. Nog mooier.

 4. sjaak trekhaak

  Ik ben de 5de man. nog mooier

Reageer