De voorspellingen: Dames zondag 17 maart

Hoofdklassehockey blikt vooruit, kijkt in de glazen bol en voorspelt de uitslagen.

Hurley – Terriërs

De Terriërs lijken niet meer uit de neerwaartse spiraal te komen. Hurley is de baas op eigen veld en de ploeg uit Heiloo weet geen raad met het sterke spel van de Amsterdammers. Hoewel de Noord-Hollanders na de hervatting nog iets terug doen is dát slechts voor de statistiek. De geelhemden gaan hard onderuit: 5-1.

Laren – SCHC

Een ware streekderby en een spannenende pot bovenin. Laren doet bij winst goede zaken, want dan houdt het afstand op de nummer vier Kampong. SCHC staat met één wedstrijd minder gespeeld op een derde plek, maar winst is altijd welkom. Er gebeurt veel: grote kansen, kaarten, geschreeuw en gejuich, maar niemand trekt aan het langste eind, 1-1.

HDM – Amsterdam

De hockeysters van HDM zijn in vorm en dat blijkt wel uit de laatste uitslagen. Amsterdam is dus gewaarschuwd en thuis is Haagse ploeg erg sterk. Ellen Hoog laat er echter geen gras over groeien en opent de score. De thuisploeg komt voor rust nog wel op gelijke hoogte, maar het team van Alyson Annan dendert er over heen, 1-3.

MOP – Oranje Zwart

Een groot deel van MOP ligt in de lappenmand. Toon Siepman moet beroep doen op de junioren van MOP en zij doen het niet gek. Hoewel Oranje Zwart veel kansen krijgt lukt het gewoon net niet, dat heb je weleens. Het noodgedwongen reserveteam van MOP wint verrassend met 1-0.

Pinoké – Nijmegen

Pinoké ruikt een overwinning tegen Nijmegen, maar het team van Rob Haantjes geeft zich niet zomaar gewonnen. Met een 0-1 achterstand gaan de Steekneuzen de rust in, maar na een peptalk van Etienne Spee die zelfs in het Wagener Stadion te horen is weet Pinoké zich te herpakken en steken drie punten in de zak, 2-1

Kampong – Den Bosch

Den Bosch zit op rozen, want de ploeg is al zeker van een plekje in de play-offs. Een goede reden voor Raoul Ehren om zijn toppers wat rust te geven en met een reserveteam naar Utrecht af te reizen. Het is een leuke wedstrijd om te zien en Julia Müller van Kampong prikt er een doelpunten in, maar Den Bosch is en blijft sterker, 2-5.

De uitslagen anders in gedachte? Laat het weten in de comments hieronder.

Comments (16)

 1. Goh, volgens jullie glazen bol had MOP toch al Kampioen moeten zijn nu…..

 2. @Edwin
  Haha, helemaal mee eens. En OZ zou al lang onderaan staan. OZ verliest volgens deze site alles en MOP (vooral door Lieke van Wijk) wint alles en is ‘de perfecte play off kandidaat’.
  Ben benieuwd 😉

 3. Die voorspellingen zijn week in week uit lachewekkend zowel bij de dames als bij de heren, mijn neefje van 3 gokt nog beter.

 4. ik kop hem even in: kom maar op met de voorspelling van dat neefje, dan leggen we ze morgenavond naast elkaar.

 5. Waarom ik?

 6. Hurley-De Terriërs wordt zeker geen 5-1 het gaat spannend worden ik zie een stuntje voor de dames uit Heiloo wel gebeuren!

 7. @@ Els, laten we gewoon stoppen met dit zinloze item, slaat nergens op.

  Alleen al de tenenkrommende teksten bij de wedstrijden, wie doet deze voorspellingen? sommige clubs/teams winnen nooit en staan gewoon in de top 6, lachwekkend.

 8. Alsof dat een rare voorspelling is, werd in Spanje nog 11-0 voor hurley in oefenpot..
  mop winnen van oz met een B team? waarom niet, oz bakt er geen reet van met dat team.
  Zeker 4 van deze voorspellingen gaan kloppen.
  Vind je dit item niet leuk, lees het niet.

 9. @@hockey, dit hele item is lachwekkend slecht, en heeft puur en alleen te maken met de voorkeur voor een club, dus gewoon stoppen met dit item.

 10. Zo gek waren deze voorspellingen dus niet.
  Schc speelde niet gelijk, maar won van Laren.
  Mop won niet maar verloor van OZ.
  Niet zo opzienbarend, gezien ziekenboeg bij beide verliezers.
  Dus hoezo “lachwekkend slecht”?
  Benieuwd hoe het neefje gokte.

 11. Ziekenboeg bij MOP? Wie deden er allemaal niet mee dan bij hun…. Anders hadden ze natuurlijk dik gewonnen van OZ toch? Verdiende overwinning van OZ, valt niets op af te dingen.

 12. Bij ‘hen’ bedoel je.
  Ik verwees alleen naar “de lappenmand” waarover in de voorspelling hierboven werd gesproken. Als de overwinning verdiend is, helemaal prima.
  Ging me om de kritiek op de voorspelling.
  Belangrijker: strijd om plek 4 wordt heel spannend!

 13. @hockey “Hurley-De Terriërs wordt zeker geen 5-1 het gaat spannend worden ik zie een stuntje voor de dames uit Heiloo wel gebeuren!”
  “@@hockey, dit hele item is lachwekkend slecht, en heeft puur en alleen te maken met de voorkeur voor een club, dus gewoon stoppen met dit item.”

  Jongens.. hoop dat jullie bij deze geleerd hebben dat je voortaan beter even kunt wachten met mensen afzeiken omdat jij er zogenaamd verstand van hebt.. je had gelijk dat het geen 5-1 zou worden.. 6-1 geworden!

  Ben ook benieuwd naar de voorspellingen van dat Neefje..

  Idiots!

 14. @joop, je reactie is natuurlijk zielig en lachwekkend tegelijkertijd. Dat een ieder een andere mening heeft is prima en alleen maar leuk maar hou het een beetje respectvol. Het item voorspellen voegt niks toe en uitleg bij de wedstrijden zijn inderdaad lachwekkend .

 15. Prima voorspelling en leuker met een stukje tekst van jaque dan zonder. Hurley-terriers 6-0 had 12 kunnen eigenlijk moeten zijn…
  Leuk idd die strijd om plek 4!

 16. Hurley was beter mijn bedachte stuntje had ik mis! Maar ja het is en blijft sport dus er kan van alles gebeuren, ik hoop dat De Terriërs nog wat punten pakt maar ik denk het helaas niet. Ze missen een goede individu en de snelheid in dat team. Ze zijn zo hoog gekomen door teamspirit. En bedenk dat alle speelsters op 2na (van Alkmaar) uit eigen jeugd komen, ik blijf trots HUP GEEL!

Reageer