De voorspellingen (h) van @SjaakBrinkman


#vrdnoz 1-6
Ik wil een poster van Philip Meulenbroek boven mijn bed. Wie zonder strafcorner meedoet in het topscorerklassement is sowieso een held. En helemaal als je spits bent bij een dreumes als Voordaan. Hij is de enige niet-international in de top-10. Met het compacte half court van Oranje Zwart krijgt Voordaan heel weinig kansen. De enige is dan ook voor niemand minder dan… Juist ja. Bij balveroveren zien we Oranje Zwart counteren als nooit tevoren en kan de ploeg eens oefenen op andere zaken. Frivool spelen bijvoorbeeld. Dat is iets nieuws. Want tot dusver heeft Eindhoven z’n handelsmerk na PSV ook bij OZ gedeponeerd: supersaai spel met maximaal resultaat.
#kampin 3-2
Beamer aan en popcorn erbij. Wederom een live-tv-wedstrijd deze zondag. Verleden jaar werd Pinoké-Kampong uitgezonden, dit jaar komt de NOS naar Utrecht. Sympathiek. Wedstrijden met de toppers vlotten nog niet voor de Amsterdammers en dat willen ze wel eens rechtzetten. Kampong wilt vanzelfsprekend de aansluiting behouden met de top. Alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd. Zeker met de gedachte dat Kampong meer met veldkansen moet maken bij blessure van De Knoest. Die veldkansen zijn er dan ook voor @conjonker. De spits waarvan iedereen zich afvraagt waarom hij geen ticket voor Australiē heeft. Bovendien is hij behalve topscorer ook verdienstelijk medespeler in de look-a-like contest op Twitter.
#rotschc 4-1
Een gemakkelijke middag in Rotterdam? Net als SCHC beter en beter wordt, moet je op bezoek bij de havenarbeiders. Polkamp blesseerde teamgenoot Edwards afgelopen week erg lelijk tegen Pinoké met een schot op goal. Benieuwd of het goed met hem gaat en of-ie meedoet, wat wel een blaag minder zou zijn voor de verdediging van SCHC. Ook al is er één man waar meer ogen op gericht zijn: de ongrijpbare Hertzberger. De zekerheid dat hij mee mag met het Nederlands elftal lijkt hem veel zelfvertrouwen te geven.
#amsscha 4-1
Na het debacle van Barcelona revancheerde Amsterdam zich met winst op SCHC. Wel kwam de ploeg nog 2-0 achter, maar de Amsterdammers schakelden op naar de 6e versnelling en lieten zien dat de individuele kwaliteit toch wel het verschil maakt. Tegen Schaerweijde kan de ploeg datzelfde doen en zal thuis dan ook geen misstap maken. Amsterdam is boven water. Billy Bakker maakt ze en aspirant-medespeler in de look-a-like content @valentinverga neemt drie assists voor z’n rekening.
#lardbo 3-4
Is de eerste zespuntenwedstrijd van het seizoen voor Laren? Den Bosch beleefde aan het laatste bezoek in Midden-Nederland een uitstekende middag. We gaan op voor dezelfde cijfers tegen Laren. Hoe je een wedstrijd op slot moet gooien en tig kansen kan verprutsen heeft Den Bosch tegen Voordaan allemaal mogen afstrepen. Als de ploeg inderdaad een goede ontwikkeling doormaakt; verliest Laren, met dank aan nieuwe tropische verrassing Oh. De Gooische ploeg heeft wel zin in punten na de koude kermis in Bloemendaal. Bovendien neemt het dik, dik afstand van de onderste plaatsen als het wint.
Vorige speelronde slechts 3 van 6 goed. Dank aan de gelijke spelen…
* Bloemendaal is op EHL-weekend en dus heeft koning van het moment Tom Hiebendaal ook een weekendje vrij. Lekker hoor.
Foto: René Broekman

Comments (3)

  1. Lekker stoppen met deze kansloze voorspellingen gaat nergens over

  2. Neejohh, is juist leuk als men er naast blijkt te zitten.

  3. Niet mee eens Red. Het haalt het niveau van de site juist naar beneden. Net nu er zo veel beelden online komen, draagt deze voorspeldrang bij aan een velaging van het niveau van de site. Zeker wanneer reageerders hun uitslagen ook gaan publiceren. Het maakt van een topsite in wording een keuvelklasje en dat lijkt me niet echt de bedoeling.

Reageer