De voorspellingen (h) van @SjaakBrinkman


#kamrot 3-2
De fiere koploper Kampong speelt voor de tweede maal op rij thuis en wederom staat er een topper op het programma. Hoewel we na vorige week bleek dat Pinoké helemaal zo’n topper niet meer is. Rotterdam is van een heel andere allure en is na de zeperd bij Bloemendaal en het gewonnen punt op Oranje-Zwart de andere top-4-ploeg waar Kampong kan bewijzen hoe goed het is. Sinds de blessure van De Knoest neemt het aantal velddoelpunten af, maar nemen andere spitsen het over. Bij Rotterdam zijn de ogen gericht op slechts één man: Jeroen Hertzberger. Overigens aardig om te vermelden dat beide cornerkanonnen Weusthof en Van den Berg tegenover elkaars voormalig werkgever spelen.
 
#bloams 4-3
El clásico. Bij Amsterdam zit er de klad in het spel. Evenals Ajax is Amsterdam een regerend landskampioen die nog niet op volle toeren draait. Misschien is het iets uit de hoofdstad. Die Amsterdamse branie speelt ze parten. Buiten de hoofdstad noemen we dat nonchalant. Aan de kwaliteit ligt het niet en dat laat Amsterdam dan ook zien. Het meest benieuwd ben ik naar de Aussies. Die hebben zich afgelopen weken het snot voor de ogen gespeeld, zijn ook allemaal geselecteerd voor de Champions Trophy, maar missen wel een aantal weken sparren met hun teammaten. Hoeveel invloed heeft dat?
 
#ozlar 3-0
De langste uitwedstrijd is deze zondag voor Laren. Eindhoven is ver weg, dus dat is een mooi excuus voor Bellaart om pas op dinsdag thuis te komen. Bijzonder is het dat twee oud-bondscoaches tegenover elkaar staan. Overigens ook twee gemankeerde coaches die tegenwoordig de rust zelve zijn. Het Kanon van Someren loopt statistisch niet meer 1 uit 1. En daar gaan we wat aan doen deze middag. #grotespeler
 
#dbohgc 1-4
Aan het begin van het seizoen hadden ze vast en zeker andere verwachtingen bij Den Bosch. Althans, in (doel)punten. Want aan het aantal kansen ligt het niet. De ploeg komt naar verluid het meest bij de tegenstander in de cirkel van alle Hoofdklassers, maar verzuimt keerop keer te scoren. Maar eerlijkheid gebied te zeggen dat je ook behoorlijk wat tegengoals krijgt. Tijd dus voor een spoedcursus effectiviteit. Jammer genoeg staat Messi tegenover een Spaanse goalie. En iedereen wat er gebeurd als Messi 1-op-1 staat met een keeper.
 
#pinvrdn 4-2
Justin Reid-Ross tegenover Philip Meulenbroek. De twee topscorers vechten ook 1:1 hun duels uit in het Amsterdamse Bos deze zondagmiddag. Beide staan op 7 doelpunten, maar één heeft de corner en de ander is spits. Een boeiend tafereel tussen een Olympiër en de onbekende nieuwkomer in Hoofdklasse. Ik ben altijd voor de underdog. Maar Pinoké heeft waarschijnlijk al de mooiste Movember-snorren. Daar gaan we voor.
 
#schaschc 3-2
Dé kans voor SCHC op die felbegeerde eerste punten. Schaerweijde is namelijk een wispelturige ploeg en heeft misschien het kuit al verschoten op Amsterdam vorige week. Van dat soort goede potjes kun je soms denken dat je de koning bent. Eens kijken hoe constant Schaerweijde twee wedstrijden achter elkaar kan zijn; want dat is de grote wens van Looije. Het vreemdelingenlegioen uit Bilthoven speelt steeds beter, maar ik geef het je maar te doen om daar een goed collectief van te smeden. Dat kost tijd en het liefst nog voor dewinter wil je resultaten. Dit een van die weinige kansen.
 
Vorige week slechts 2 van de 5 goed.

Comments (1)

  1. Het vreemdenlingenlegioen zal toch wel een keer punten pakken? En zo goed zijn die boys van schaerweijde toch niet? Volgens mij heeft wijzenbeek steeds beter in de gaten hoe hij z’n ploeg moet laten spelen, een eerste lekkere zondag voor de bilthovense mannen? Ik denk het wel, 1-3.

Reageer