De voorspellingen (h) van @SjaakBrinkman!

Onze twitterende hockeyvolger met de de glazen bol @SjaakBrinkman voorspelt deze uitslagen voor de heren van zondag:
#blokam 2-4
Roderick Weusthof deed wat hij in de NRC beloofd had en haalde zijn gram. De twee doelpunten bleken gelukkig voldoende voor een zege omdat wederom bleek Schaerweijde niet voor één kat te vangen. Bloemendaal deed vrijdag wat het moest doen en pakte in ieder geval 3 punten in de reeks van drie play-off-kandidaten. Kampong speelt goed en wint, Kampong speelt slecht en wint. Het is nu mooi geweest met het ophemelen van die Utrechters. Pas als ze winnen gaan we ermee door. Bij verlies stappen Cox en co gewoon van die roze wolk af en zijn ze terug op aarde.
#ozrot 6-4
Die NOS. Je zal maar elk weekend één hockeywedstrijd mogen kiezen: speelt zondag de top-4 tegen elkaar. Oranje-Zwart heeft tot dusver het langst kunnen genieten van relatieve media-rust, dus is het nu tijd voor een bezoekje aan Eindhoven. De bofkonten spelen bovendien voor de tweede keer achtereen thuis en dat geeft een ploeg altijd veel energie. Rotterdam speelt een soort tienen. Maakt niet uit hoe; als er maar tien doelpunten in een wedstrijd zitten. Ze maken wel wat foutjes achterin en Oranje-Zwart straft die direct af, zoals tegen Bloemendaal. Daarom 6-4; omdat het kan.
#dbopin 2-3
Aan de A2 wordt wekelijks hard gewerkt om de ploeg mee te laten doen aan een betere start dan afgelopen seizoen. Naar de stand gekeken kan Den Bosch maandag wederom op een play-out plek staan. Dat die kans groot lijkt, heeft alles te maken met de directe concurrenten die vandaag tegen elkaar spelen. Het seizoen is nog lang zeggen de teams onder de streep. Benieuwd hoe lang je nog kan zeggen dat het seizoen lang duurt.
#amshgc 3-1
Wanneer de nummers 1 en 2 recht doen aan hun positie op de ranglijst, staat Amsterdam vanaf maandag weer ouderwets in de top-4. Bij winst van Amsterdam wordt de stand in de competitie zoals wij deze voor de rest van het jaar gaan zien: 6 doen mee om de play-offs, en 6 willen boven de rode streep eindigen. Van een échte middenmoot is nog geen sprake. Nu Taeke niet meer op het Nederlands Elftal hoeft te rekenen, is de bewijsdrang wellicht wat minder. Dat scheelt doelpunten in een seizoen.
#schclar 2-3
Verliezen van Voordaan doet je hoofd geen goed. Als Laren wint, begint het crisisteam in Bilthoven de draaiboeken uit te vouwen. Laren redt het vege lijf dankzij de strafcorner van Looijen en mag gewoon weer lekker meedoen om de titel best of the rest.
#schavrdn 4-0
De ploeg uit Zeist is een cowboyploeg dat geen minuut opgeeft. Supporters scanderen al over een Zeister kwartiertje en dat zou de Voordaanezen best eens kunnen opbreken. Bovendien was de overwinning zó heroïsch dat de harde kern uit Groenekan zaterdagmorgen pas om half zeven in polonaise de tent uit liep. En dat voel je nog in de benen. Van onderkoning naar schlemiel: daar hoeft maar 40 uur tussen te zitten.
Vorige speelronde 5 van 6 goed
Foto: Rie Sanderson

Reageer