De voorspellingen: Heren zondag 17 maart – Hoofdklasse Hockey Nederland

De voorspellingen: Heren zondag 17 maart

Hoofdklassehockey blikt vooruit, kijkt in de glazen bol en voorspelt de uitslagen.

Laren – SCHC

SCHC zit er lekker in na de overwinning tegen Voordaan. Weer drie punten in de zak en de ploeg uit Bilthoven lust er wel pap van. Gaat het lukken tegen Laren? Het gaat bij de ploeg uit ’t Gooi niet echt gesmeerd en tegen Amsterdam hebben ze maar nipt verloren. Stichtsche klopt het stof van zich af en flikt het weer: winst, 1-2.

HGC – Amsterdam

Tegen Rotterdam heeft HGC bewezen dat de Haagse ploeg lastig te verslaan in op de thuismat. Amsterdam komt ook niet snel tot scoren. Pas in het tweede bedrijf begint het spektakel in de wedstrijd, maar Amsterdam is een maatje te groot en wint ruim 1-4.

Rotterdam – Oranje Zwart

De topper van dit weekend. Rotterdam is sinds vorige week niet meer ongeslagen in eigen huis en ze zijn nog niet bijgekomen van de nipte overwinning op HGC. Moe erg moe. Oranje Zwart is daarentegen op dreef en voert het tempo in de wedstrijd op. Een lust voor het oog, maar Oranje Zwart gaat met winst naar huis: 3-4

Pinoké – Den Bosch

Pinoké lijkt weer vertrouwen te hebben. Het waren rumoerige weken, maar de winst op ’t Kopje tegen Bloemendaal heeft het team uit Amsterdam goed gedaan. Ze krijgen Den Bosch op bezoek die weer volle druk gaan spelen.Het duel loopt gelijk op en blijft steken op een 2-2 eindstand.

Kampong – Bloemendaal

De tweede topper van deze speelronde zal voor veel glimlachende toeschouwers zorgen. Beide ploegen laten zich van hun beste kant zien. Kampong kan weer beroep doen op superspits Constantijn Jonker en hij zal ook het voortouw nemen in de score voor de Utrechters. Bloemendaal probeert van alles, maar Kampong is wel heel erg sterk op eigen terrein. Eindstand: 5-2

Voordaan – Schaerweijde

Een interessante pot onderin de competitie. Er staat veel op het spel, dus er zal ongetwijfeld gestreden worden. Voordaan levert veel energie en Schaerweijde  gaat tot het gaatje. Uiteindelijk is het de hoekslag van Schaerweijde met strafcornerkanon Matt L’Huillier die de Groenekanners de das omdoet. Eindstand: 0-2 voor de ploeg uit Zeist.

De uitslagen anders in gedachte? Laat het weten in de comments hieronder.

Comments (15)

 1. Laren – SCHC 1-3
  HGC – Amsterdam 2-1
  Rotterdam – Oranje Zwart 3-2
  Pinoké – Den Bosch 1-3
  Kampong – Bloemendaal 2-2
  Voordaan – Schaerweijde 2-0

 2. Laren-SCHC 3-1
  HGC-Amsterdam 2-3
  Rotterdam-OZ 0-2
  Pinoke-Den Bosch 2-2
  Kampong-Bloemendaal 3-5
  Voordaan-Schaerweijde 0-3

 3. Laren-SCHC 2-3
  HGC-Amsterdam 2-3
  Rotterdam-OZ 1-2
  Pinoke-Den Bosch 2-2
  Kampong-Bloemendaal 2-4
  Voordaan-Schaerweijde 4-3

 4. Bloemendaal haalt play offs niet, Voordaan degradeert rechtstreeks en SCHC en Laren play outs.

 5. De komende twee wedstrijden zijn cruciaal voor Bloemendaal. Bloemendaal zal van Kampong en Rotterdam moeten winnen, aan een gelijkspel hebben ze niet veel. OZ en Amsterdam zijn dit seizoen tot nu toe te sterk voor Bloemendaal. Kampong en Rotterdam ongeveer gelijkwaardig. Rotterdam staat echter op een ruime voorsprong, en kan bij winst volgende week 7 punten los komen van Bloemendaal (als Rotterdam en Bloemendaal morgen winnen). 7 punten is teveel om in te halen. Grootste concurrent Kampong kan morgen op 5 punten los van Bloemendaal komen. Met uitwedstrijden tegen Rotterdam en Amsterdam voor de boeg, ook een te grote voorsprong om in te halen. Nogmaals, twee keer winnen en er hoeft nog niet veel aan de hand te zijn. In de EHL heeft Bloemendaal meer kans. Het finaleweekend moet haalbaar zijn, en daarin is veel mogelijk (zie HGC 2 jaar geleden. Alleen jammer dat de winnaar van de EHL, het volgende jaar niet automatisch deelnemer is. Dat zou een goede nieuwe regel in het internationale hockey zijn!

 6. Hilarische voorspellingen en de redeneringen erbij zijn nog lachwekkender.

  Stop hier lekker mee, slaat nergens op en voegt ook niks toe.

 7. Vind dat Bloemendaal wel heel erg snel afgeschreven wordt, net als Amsterdam voor de winterstop.. Ze spelen twee mindere wedstrijden, al hadden ze tegen OZ meer verdient. Tegen Amsterdam en OZ voor de winterstop ook niet geheel verdient verloren, dus tijdens de play-offs kan het zomaar andersom zijn. Uit had kampong totaal geen kans tegen bloemendaal, dus ben benieuwd naar deze wedstrijd.

 8. Eens met Jan, Amsterdam en Bl daal zijn eigenlijk kwalitatief gezien beste ploegen, OZ is vooral goed georganiseerd team met sterke verdediging en goede corner, maar hockeyend zeker minder dan adam en bl daal. Rotterdam is ook best goede ploeg, maar uiteindelijk te licht voor grote werk. Kampomg gevaarlijke outsider, maar feitelijk ook iets minder.

 9. @Henk, vind Rotterdam echt vele malen beter dan Amsterdam en ook veel meer een team.

  Amsterdam nu meerdere keren gezien, vind het helemaal niet zo byzonder

 10. Niemand heft het over de knappe prestatie van Den Bosch die keurig op een 7e plek staan. Sjoerd heeft het op orde en de ploeg is een gevaarlijke ploeg geworden. Voor welke tegenstander dan ook

 11. @Joep, nee waarom zouden we? staan een aantal ploegen omheen als die 1x winnen zakt Den Bosch weer naar plek 9/10

 12. Hockeymuts

  Maar Theotje toch.. Den Bosch gaat vandaag winnen hoor! Plus Den Bosch moet nog tegen de ploegen spelen die er omheen staan. We zullen zien of over een paar weken nog steeds niemand het heeft over de knappe prestatie van Den Bosch 😉

 13. @Joop, dat hoor je wel vaker van teams die nooit een grote prijs winnen, dat ze wel een echt team zijn. waarschijnlijk zijn het ook allemaal hele goede vrienden van elkaar bij Rotterdam, echt een team….maar aan het eind winnen ze niks, waar zou dat aan liggen?

 14. @hockeymuts, den Bosch weer terug op aarde belanden gewoon zoals Gebruikelijk de laatste jaren in de play outs

 15. @joris, we zijn halverwege laten we het even afwachten

Leave a Reply