De voorspellingen van niemand minder dan Jacques Brinkman!


Deze week plaatst niet alleen @SjaakBrinkman zijn voorspellingen op hoofdklassehockey.nl, maar ook niemand minder dan de echte Jacques Brinkman. De voormalig recordinternational (337 interlands) zal voor deze week zijn licht laten schijnen over de dames en heren Hoofdklasse.
Wie is een betere voorspeller? @jacquesbrinkman of onze hockeycriticaster met een knipoog @SjaakBrinkman?
Bij deze alvast de voorspellingen van de enige echte Jacques Brinkman:
Vrouwen:
Pinoke-Mop: 3-1. Net als vorig seizoen dooft het sprookje MOP al vroeg in het seizoen. Pinoke, met Charlotte Vega in een hoofdrol, wint eenvoudig in een degelijke en saaie wedstrijd. Enigszins verrassend is het wel dat MOP slechts één maal scoort tegen de meest gepasseerde verdediging van de hoofdklasse.
Oranje Zwart-Kampong: 2-1. Een wedstrijd tussen twee echte middenmoters. Een strijd tussen onder andere de topscorers van beide ploegen Marlies Verbruggen (OZ) en Julia Muller (Kampong). Het thuisvoordeel geeft de doorslag en de ploeg van coach Ageeth Boomgaard mag blijven dromen van play-offs.
Den Bosch-Laren: 4-1. Maartje Paumen cs.  zijn dit seizoen niet af te stoppen, ook niet door de sterk uitgeklede sterren formatie van de nieuwe Laren-coach Maarten Gehner. Het gemis van Wieke Dijkstra, Willemijn Bos en Merel de Blaey is voelbaar. De 16-jarige nieuwkomer bij Laren, Maxime Kerstholt, pikt wel weer haar doelpuntje mee en is dan met zeven doelpunten topscorer van haar ploeg. Kim Lammers staat symbool voor de stroeve start van Laren met slechts één doelpunt in zes duels.
Terriers-HDM: 1-2. Een echte degradatiekraker. De ervaring van HDM geeft de doorslag. Ook Lieke Bas, met zes doelpunten de verrassing, kan geen potten breken. Na de 5-0 overwinning in de openingswedstrijd van het seizoen tegen Nijmegen is elke ploeg gewaarschuwd en wordt het voor Terriers punten sprokkelen voor lijfsbehoud. Tegen HDM zijn de Terriers dichtbij een puntje, maar vlak voor tijd slaat HDM alsnog toe.
Nijmegen-Hurley: 1-3. De hatelijke nul staat ook na speelronde 7 nog steeds achter de naam van Nijmegen. Met slechts vijf gescoorde doelpunten en de meest gepasseerde verdediging met 23 tegentreffers, lijkt Nijmegen niets in de hoofdklasse te zoeken hebben. Hurley, een soort van Jong Oranje legioen, is aan haar stand  verplicht om drie punten naar het Amsterdamse Bos mee terug te nemen en doet dat ook. Hurley slaat de weg omhoog in, maar is lang niet sterk en constant genoeg voor een play-off plek aan het einde van de rit.
SCHC-Amsterdam: 2-4. Het gaat ook dit seizoen niet lukken om de landstitel naar Bilthoven te krijgen. Amsterdam is een klasse beter en verslaat, met een weergaloze spits Ellen Hoog, de ploeg van coach Janneke Schopman opmerkelijk eenvoudig. Ook de nieuwe aankopen van SCHC Maike Stöckel en Roos Drost kunnen het verschil niet maken.
 
Mannen:
Pinoke-Rotterdam: 3-4. Beide ploegen zijn een garantie voor spektakel en veel doelpunten. De huidige nummer vier Pinoke tegen de nummer vijf Rotterdam strijden om de zo fel begeerde vierde plaats die aan het einde van het seizoen recht geeft op een play-off ticket. Het EHL avontuur afgelopen weekeinde in Barcelona heeft een positieve invloed om de teamspirit bij Rotterdam. De ploeg van coach Reinout Wolff wint ternauwernood door een doelpunt van middenvelder/spits Jeroen Hertzberger die zijn kandidatuur voor Oranje nadrukkelijk stelt.
SCHC-Amsterdam: 1-5. Een kansloze zevende nederlaag op rij voor SCHC. Degradatie lijkt onafwendbaar voor de ploeg van de nieuwe coach Pim Wijzenbeek. Met zestien nieuwe spelers is de huidige rode lantaarndrager met nul punten niet alleen laatste op de ranglijst, maar ook de minst scorende ploeg van de hoofdklasse. Inmiddels is Norbert Nederlof als technische man aangesteld voor de topjeugd. Diezelfde Nederlof die aan het begin van het seizoen graag op de positie van de huidige coach Wijzenbeek had willen plaats nemen. Als dat maar goed gaat in het ‘onrustige’ Bilthoven.
Oranje Zwart-Kampong: 4-2. De ongeslagen koploper van de hoofdklasse blijft maar winnen. De ploeg van coach Michel van den Heuvel leunt vooral op de sterke teamverdediging. Oranje Zwart is de minst gepasseerde ploeg van de hoofdklasse. Aantrekkelijk is het nog allerminst en dat blijkt ook wel uit het magere aantal gescoorde doelpunten tot nu toe: 15. Daarmee is Oranje Zwart de nummer acht van de hoofdklasse. Het saaie spel heeft coach Van den Heuvel in 2010 zijn bondscoachschap gekost, dat zal bij Oranje Zwart niet aan de orde zijn. Net als tegen Bloemendaal, komt Kampong er in de topwedstrijden nog niet aan te pas. Gelukkig zijn de play-offs pas in mei 2013.
Schaerweijde-HGC: 2-3. Een echte zes punten wedstrijd. Voor Schaerweijde is het een kwestie van bijblijven of afhaken uit de grauwe middenmoot. HGC speelt tot nu toe een degelijk seizoen en vooral het scorend vermogen van de jeugdinternationals Tom Hiebendaal en Rik van Kan is opvallend. Coach Alejandro Verga heeft in de korte periode als bondscoach onder 18 jaar bewezen goed met de jeugd uit de voeten te kunnen en bewijst dat bij HGC opnieuw.
Den Bosch-Voordaan: 5-2. Het goede spel van de afgelopen weken wordt nu dan eindelijk beloond met drie punten. Matthijs Brouwer neemt zijn ploeg Den Bosch als vanouds op sleeptouw. De ploeg van de geplaagde coach Sjoerd Marijne duwt Voordaan dieper in de degradatiezorgen. Voordaan kan het goede spel vorige week tegen Bloemendaal geen passend vervolg geven. Den Bosch kan na de overwinning weer naar boven kijken. Na weken van net niet, eindelijk een succes-week voor coach Marijne. Drie punten met Den Bosch en contractverlenging als bondscoach Jong Oranje.
Bloemendaal-Laren: 6-1. Aanvallend en flitsend hockey. Dat is Bloemendaal. Al jaren lang. Met 28 doelpunten ook de meest scorende ploeg van de hoofdklasse, net voor Amsterdam. Ondanks het gemis van de Australiërs walst Bloemendaal over Laren heen. Laren is te groot voor het servet en te klein voor tafellaken, daar kan ook de ervaren coach Joost Bellaart geen verandering in brengen. Met Melchior Looijen wil het bij Laren maar niet lukken. Sterspeler Teun de Nooijer verdubbeld zijn scoretotaal van dit seizoen, maar dat is met slechts één doelpunt tot nu toe ook niet zo moeilijk.

Comments (18)

 1. Jacques wat een mooie peptalk voor de D1 van Mop.
  Je kan ook niet alle wedstrijden zien en dat is ook wel te lezen in jou voorspellingen. Je mis toch wel kennis over wat er op de velden staat. Ga eens naar wedstrijden kijken en oordeel dan.

 2. mijn voorspellingen. Vrouwen.
  Pinoke-Mop: 1-2
  Oranje Zwart-Kampong: 2-1
  Den Bosch-Laren:2-2
  Terriers-HDM: 2-1
  Nijmegen-Hurley:2-2
  SCHC-Amsterdam: 1-3
  Mannen:
  Pinoke-Rotterdam:3-2
  SCHC-Amsterdam: 1-3
  Oranje Zwart-Kampong: 2-2
  Schaerweijde-HGC: 2-1
  Den Bosch-Voordaan: 3-1
  Bloemendaal-Laren: 4-2
  🙂

 3. Uitslag oefenwedstrijd HC Tilburg H1 – HC Den Bosch H1 2-2 (2-0)

 4. Pinoke-Mop: 2-4
  Oranje Zwart-Kampong: 3-2
  Den Bosch-Laren: 6-1
  Terriers-HDM: 4-1
  Nijmegen-Hurley: 1-4
  SCHC-Amsterdam: 1-3

 5. Pinoke – Rotterdam 2-2
  SCHC – Amsterdam 2-4
  OZ – Kampong 3-2
  Schaerweijde – HGC 1-3
  Den Bosch – Voordaan 4-1
  Bloemendaal – Laren 5-1

 6. Nog even los van het feit of ik me wel of niet in de uitslagen kan vinden, maar waarom krijgt deze man overal een podium om van alles te roepen en zich te presenteren als de hockeykenner van Nederland? zijn laatste coachklus was als ik me goed herrinner nou niet echt een doorslaand succes, hij is tevens een van de verantwoordelijke voor de totale afbrokkeling van Schc maar daar horen we hem nooit over.

 7. Dan kan hij toch nog wel een goede journalist en analyticus zijn?

 8. @Schaar, journalist?
  En als analist zou het zeker kunnen maar deze meneer is net een windvaan en waait met alle winden mee en dat alleen maar om in het nieuws te blijven, er deugde niks volgens meneer Brinkman aan Paul van Ass en tijdens de spelen was het opeens een geweldenaar.het gaat van het ene uiterste naar het andere.

 9. Meer respect voor Brinkman is hier wel op z´n plaats. Lange tijd recordinternational (337 interlands, 84 doelpunten). 4x deelgenomen aan de OS, en in totaal 3 olympische medailles gewonnen (2x goud). Verder 2x wereldkampioen, 1x europees kampioen en 3 champion trophy´s. Ben zelf van mening dat Brinkman wel een goede coach is en als coach nog beter kan worden. Gun hem wel een mooie club of nationaal elftal.

 10. @pieter, zijn carrière als speler heeft hier natuurlijk niks mee te maken. We zien het in het voetbal ook niet iedere goede speler is een goede coach ( gullit, Vanenburg, van Basten).
  En je laatste prestatie blijft altijd het langst hangen en die was als coach van Schc gewoon ronduit slecht .

 11. grappig hoe mensen die blijkbaar een hekel aan iemand hebben er elke keer weer in slagen om aan een forum een dusdanige draai te geven dat ze weer hun grieven tegen een bepaalde persoon weer kunnen spuien.
  Via het feit dat JB zich tegenwoordig als hockeykenner en journalist presenteert, komt de riedel weer terug. “Waardeloze coach! De teloorgang van SCHC heeft hij op zijn geweten, enz.”
  JB presenteert zich als hockeykenner bij de NOS, bij Hoofdklassehockey.nl. Prima!
  Ik ben ook een hockeykenner, net als de honderden reageerders op deze site. En daarvoor hoef je geen goede coch of iets dergelijks te zijn.
  En ja, zijn voorspellingen mogen er gerust naast zitten, anders zouden alle voetbalkenners elke weer de voetbalpool winnen. Kappen dus met die persoonlijke aanvallen!!!

 12. @imam,wie valt er nou persoonlijk iemand aan? Lees nou goed hoe collegiaal hij over Norbert Nedetlof praat .
  Deze man is een windvaan die de grootst mogelijke bullshit roept om maar in het nieuws te komen en te blijven

 13. Je suis une baguette

  Aan de ene kant is Brinkman een arrogante kerel, aan de andere kant mag ik hem wel. Ik zou zeggen, laat hem lekker zijn ding doen wat hij nu doet…
  En wat betreft de andere voorspellers, dat gaat nergens over.

 14. Blijkbaar heeft zijn afscheid SCHC nogal pijn gedaan. Dus moet je van JB niet enig compliment richting SCHC verwachten.
  Bovendien was Nederlof vorig jaar in deze functie actief bij Kampong. En toen was het daar een stuk rustiger dan nu.
  Dus prima keuze van SCHC nu de geldkraan dicht is om je te concentreren op de jeugd.

 15. Als je naar de uitslagen van vandaag kijk en dan naar de voorspelling van JB vraag je wel af wat dit voor een toegevoegde waarde ???? is voor de hockeysport. 🙂

 16. Flodder Sjakie

  Frits, hij voorspelde dat Laren 2x zou verliezen en dat is gelukt! Heeft hij goed voorspeld.

 17. Wie is Jacques Brinkman? en wie neemt hem serieus? niemand toch.

 18. Fijn voor de dames van SCHC dat voorspellingen voorspellingen zijn, en dat Amsterdam niet een klasse beter was, en Maike wel mooi het verschil maakte tussen met 0 punten naar huis gaan of 3 punten op zak !!!!

Reageer