De voorspellingen: zondag 3 maart Dames – Hoofdklasse Hockey Nederland

De voorspellingen: zondag 3 maart Dames

Terriërs – Pinoké

Beide teams zullen scherp aan de start beginnen. Pinoké moet punten pakken en Terriërs wil dolgraag van die laatste positie af. Het woord “degradatieduel” durven wij in de mond te nemen. Om nou te zeggen dat het bij beide teams als een geöliede machine gaat: nee. Pinoké breekt de wedstrijd open en Terriërs komt op gelijke hoogte. In de slotfase wordt het superspannend, maar de ploeg uit Heiloo geeft het in de laatste minuten weg. Pinoké met 3 punten naar huis, 1-2.

Kampong – SCHC

Een bijzondere ontmoeting. Bij SCHC gaat het lekker: uitwedstrijden werden gewonnen en ze staan op een comfortabele derde positie. Bij Kampong is het even wat minder, want de ploeg uit Utrecht wist minder zeges te halen de afgelopen periode. Desalniettemin is het weer een schone lei en begint iedereen opnieuw.  Hoewel SCHC zondag een betere ploeg lijkt te zijn is Kampong in eigen huis wel heel erg sterk. Voor Stichtsche vliegt de bal er gewoon niet in en bij de Utrechters lijkt alles te lukken. Eindstand: 4-1.

Hurley – Amsterdam

Een fijne Bosderby waar alle speelsters van beide ploegen naar uitkijken. Er valt namelijk altijd wel een appeltje te schillen met een club uit het bos. Hurley zit er lekker in en bekleed zelfs de vijfde stek, historie voor de club uit Amsterdam. De ploeg van Alyson Annan is klaar voor deze wedstrijd. Zo klaar zelfs dat het eerste doelpunt al binnen drie minuten in de touwen hangt. Hurley probeert het wel, maar Amsterdam is gewoon te sterk. Eindstand 0-5.

Laren – HDM

Laren lijkt altijd te winnen van HDM. De laatste overwinning van HDM op de ploeg uit ’t Gooi dateert uit 1996. HDM beseft zich hier geen punten te (moeten) willen halen en biedt zo lang mogelijk tegenstand. Laren probeert het gaatje te zoeken, maar dat zal lastig gaan met 11 HDM dames in de cirkel. Toch wordt hier en daar iets geforceerd en wint de ploeg van Maarten Gehner met 2-0.

MOP – Nijmegen

MOP thuis is iets waar je over na moet denken. De ploeg uit Vught won één enkele wedstrijd van de elf duels op eigen veld. Nijmegen moet echter nog acclimatiseren aan de hoofdklasse, maar het lijkt steeds beter te gaan lopen. Zij verbazen bijna zichzelf door op voorsprong te komen tegen MOP. Maargoed, Lieke van Wijk is er nog. Die legt er zomaar twee in en dan is MOP op dreef en behalen sinds lange tijd weer een thuiszege. Eindstand: 4-1.

Oranje Zwart – Den Bosch

Je mag gerust spreken van een streekderby. Dit duel speelde zich eerder af: zondag 26 september 2012, toen won Den Bosch met 3-0. Je zou zeggen: ‘kat in ’t bakkie’ voor de formatie van Raoul Ehren, maar OZ laat zich niet zomaar kennen. De ruststand is 0-0, maar strafcornerkoningin Maartje Paumen vindt het dan wel mooi geweest en sleept ze er stuk voor stuk in. Aanstaande zondag behaalt zij het record van 250  doelpunten naast  Kim Lammers (288), Mijntje Donners (264) en Lisanne Lejeune (263). Eindstand van deze wedstrijd: 0-5.

Comments (1)

  1. Moeten we dit nog serieus nemen, of is het simpelweg vulling van de site? Misschien dat MOP nog wel kampioen kan worden, Lieke van Wijk topscoorder van de HK en natuurlijk ook nog beste speelster van de HK! Het zou natuurlijk zomaar kunnen gebeuren.

    Ach ja, iedereen zijn eigen mening zullen we maar zeggen.

Leave a Reply