De voorspellingen: zondag 3 maart Heren – Hoofdklasse Hockey Nederland

De voorspellingen: zondag 3 maart Heren

Amsterdam – Kampong

Beide teams staan te trappelen om het seizoen te hervatten en dan het liefst met een topper te beginnen. In het Wagener stadion barst de strijd los tussen de Hoofdstedelingen en de Utrechters. Er zijn veel mogelijkheden tot scoren, maar kansen worden op een haar na niet verzilverd. Kampong start met een voorsprong uit hun sterke strafcorner en daarmee komt de motor op gang. De blauwhemden verslaan de Amsterdammers met 1-4.

SCHC – Pinoké

SCHC is blij dat de start van de tweede competitiehelft nog een weekje is uitgesteld. De Ieren zijn terug en bij Pinoké gaat het deze week allemaal niet zo lekker. Hoewel het team de volledige focus legde op de zondag, lukt het hockeyend toch niet helemaal. Stichtsche maakt gretig gebruik van down-modus en opent zelfs te score. De Steekneuzen schrikken wakker en zetten het strafcornerkanon Reid-Ross aan die voor de gelijkmaker zorgt. Pinoké wint wel, maar magertjes: 1-2.

Schaerweijde – Oranje Zwart

Gezien de ranglijst denk je: ‘welke weerstand kan Schaerweijde bieden’, maar daar schrik je van. Het eerste kwartier houdt Schaerweijde goed stand tegen de grootmacht uit Eindhoven. Maar de strafcornerkoning Mink van der Weerden is voor de ploeg uit Zeist amper te stoppen en gaan thuis met 0-4 kopje onder.

Bloemendaal – Den Bosch

Toen de Bosschenaren de Mussen thuis ontvingen, ging het al niet zo best. Er werd thuis met 2-6 verloren. Den Bosch bedenkt zich dat ze niet voor niets afreizen richting ’t Kopje en zal zoveel weerstand bieden als ze kunnen. Bloemendaal is echter een maatje te groot voor Den Bosch, thuis al helemaal: 8-1

Laren – Rotterdam

In ’t Gooi zijn ze klaar om de ploeg van Reinoud Wolff te ontvangen. Rotterdam is een beetje van de leg door de minder goede oefenwedstrijden en het week uitstel van de competitie. Bij Laren is het echter ook niet helemaal lekker. Zij missen Huber in de spits en moeten in de wedstrijd tegen de Rotterdammers elkaar opnieuw vinden. Het duel is een beetje een liflafje, maar Rotterdam trekt aan het langste eind 1-2.

HGC – Voordaan

Voordaan weet dat ze punten kunnen pakken bij HGC. De ploeg van Peter Kalfsterman gaat daarom vol voor de winst. Voor de winterstop ging hij bij HGC niet zo lekker en dat hebben ze nu niet weten op te pakken. Voordaan begint vol goede moed en vertrouwen aan de wedstrijd en drukt HGC achteruit. De ploeg uit Groenekan wint met 1-3.

Comments (6)

 1. tuurlijk, amsterdam – kampong 1-4??? denk eerder andersom

 2. Herman zou best eens gelijk kunnen hebben zonder de 2 topspelers van Kampong Constantijn Jonker & Sander de Wijn. Het wordt een moeilijke wedstrijd voor Kampong, alhoewel dat dacht men ook in de zaal !!

 3. Ben ik de enige die verbaasd is over het taalgebruik, zelfs onder de nieuwe hoofdredacteur?

  – Wat is er nou beter om?
  – De strafcornerkoning van Mink van der Weerden? Neemt ‘ie er één mee?
  – De Bosch?
  – Een Tandje te groot zijn? Ken ik niet! Tandje hoger of maatje te groot!

 4. Herman heeft bijna gelijk, denk dat Kampong nog lastige tweede helft tegemoet gaat, is toch een beetje club van net niet mentaliteit.

 5. Herman wel objectief blijven he ?? Op de uitzending van de NOS is duidelijk te zien dat de bal binnen de cirkel geslagen wordt en dus
  1-2 voor Kampong moet zijn !! Volgens de berichten heeft de scheidsrechter Coen van Bunge na de wedstrijd zijn excuses aan het team en coach aangeboden. 2-1 VOOR met nog 8 minuten te spelen betekent in ieder geval winst of tenminste een gelijk spel !!

 6. Ben het met Herman eens dat het voor Kampong erg moeilijk gaat worden om playoffs te halen. Amsterdam komt steeds dichterbij en Sander de wijn en Constatijn Jonker zijn de belangrijkste spelers van Kampong. Die missen ze nog wel een maand en daar kan het verschil wel eens gemaakt gaan worden….
  Weet iemand wanneer Taeke weer mee gaat spelen?

Leave a Reply

uil:home-alt Home uil:newspaper Nieuws uil:schedule copy Programma ♀ uil:schedule copy Programma ♂