De Vos: “Je moet niet vergeten waar wij vandaan komen”

De vrouwen van HDM hebben hun verrassende plek in de halve eindstrijd van het landskampoeinschap niet kunnen bekronen met een medaille . In de semi-finale verloor de formatie uit Den Haag  na strafballen, waarna Den Bosch in de troostfinale net iets te sterk bleek, 2-1.

Dat HDM in de Topsporthal in Rotterdam überhaupt nog in actie mocht komen, mag al een wonder heten. Drie weken geleden stonden de hofstedelingen nog op een zesde en laatste plaats in de competitie. Voor coach Robbert-Jan de Vos was het dan ook niet moeilijk de teleurstellende finaledag te relativeren. “Je moet niet vergeten waar wij vandaan komen. We zijn  ook niet weggespeeld. maar als je er dan bij bent op zo’n dag, dan wil je er ook het beste uithalen. Dat hebben we niet gedaan,” aldus de zaalcoach van HDM.

In de halve finale tegen MOP kwam HDM op een 3-0 voorsprong, maar de Hagenaren zagen de tegenstander uit Vught toch als winnaar van het veld stappen. De Vos: “We bgeonnen erg goed, we hadden MOP echt bij de keel. Het is jammer dat ze vlak voor rust de 3-2 scoorden. We kregen steeds minder grip op de wedstrijd.” Doordat de wedstrijd eindigde in een gelijkspel, was er een strafballenserie nodig om een winnaar uit te wijzen. HDM was daarin slechts één keer trefzeker. “Ik kan mij ploeg niks verwijten. We hebben op strafballen getraind, maar MOP nam ze net iets beter.”

In de strijd om de bronzen medaille kwam HDM tegen Den Bosch op 1-0 voorsprong. De Haagse ploeg begon sterk, aar zag Den Bosch in de tweede helft toch langszij komen. “We deden eigenlijk alles goed, maar in de afronding waren we net niet scherp genoeg.”

Comments (1)

  1. Toch een prima prestatie Fox. Het kan niet elk jaar feest zijn. Jonge ploeg.

Reageer