Den Bosch geeft winst in de laatste minuut uit handen

Den Bosch – Voordaan 3-3 (0-1)
0-1 Adriaan Stolk (sb.), 1-1 Austin Smith (sc.), 1-2 Philip Meulenbroek, 2-2 Oh Dae-Keun, 3-2 Milan van Baal, 3-3 Rik van Doesburg (sc.)
In de degradatiestrijd heeft Voordaan vandaag goede zaken gedaan tegen Den Bosch. Voordaan sleepte in de laatste minuut letterlijk en figuurlijk het gelijke spel binnen. Beide ploegen hebben na afloop van deze ontmoeting vier punten, maar Voordaan zal daar meer plezier aan beleven dan Den Bosch.
Cornerman Rik van Doesburg van Voordaan vond de uitslag een goede weergave van de wedstrijd. “Gezien het spelbeeld vond ik het wel terecht dat wij vandaag gelijk spelen. Op een gegeven moment hebben wij ons meer terug laten zakken en kregen zij wat meer kansen, maar ik denk niet dat zij uiteindelijk heel veel sterker waren”, aldus Rik van Doesburg die hoogstpersoonlijk verantwoordelijk was voor gelijkmaker in de slotfase.
Voordaan speelde in de eerst helft naar behoren, maar liet in de tweede helft niet zijn beste hockey zien. “Het zag er een beetje knullig uit. De manier waarop wij de laatste twee goals van Den Bosch tegen krijgen, die hadden wij beter kunnen verdedigen. Ik vond vooral dat we in de eerste helft goed spel hebben laten zien”, aldus Rik van Doesburg.

Comments (9)

 1. ik vint het jammer de 3 3 schijtregter mag wel beter fluiten straf bal niet geven maar goet volgen de week beter den bosch was beter en als voordaan voor niks een straf bal krijgt maar goet gr jasper

 2. Beurrehomme

  Voordaan heeft drie punten ingeleverd door twee goals van buitenlanders. Zelfs de dame die moest vertellen wie er voor Den Bosch een goal gemaakt had, wist de naam van de koreaanse jongen niet.
  Ze begon met Ho, Ho , Ho. Ik dacht dat ze met iets anders bezig was. Verder een terechte uitslag. Tot op Voordaan zondag a.s.. Tegen O.Z.

 3. Expat in Zuid Europa

  Mooi dat Voordaan puntjes haalt. Heb wel sympathie voor dat cluppie. Met een beetje geluk wint SCHC binnenkort van Schaerweijde en komt alles weer een beetje dichter bij elkaar.

 4. @jasper, laten we hopen dat je spelfouten met je leeftijd te maken hebben.

 5. En zijn Analyse ook.. strafbal was terecht en 3-3 volledige goede weergave van de wedstrijd! Fris Voordaan en ‘buitenlanders’ zijn ondertussen wel jongens van de club!

 6. Toch zijn het ‘de buitenlanders’ die de goals maken bij DB. Zegt ook wel iets over de Nederlandse inbreng daar langs de snelweg.
  Anyway, leuk voor Voordaan. Hoop dat ze nog vaker gaan stunten en lekker puntjes blijven sprokkelen.

 7. @John helemaal eens! Hockeyminnend De Bilt geniet van elke dag dat Voordaan boven de buren van SCHC vindbaar is op teletekst pag 630, en in alle realiteit zal die situatie nog wel even duren…

 8. @Peter, integenstelling tot het optimisme wat we iedere week lezen van meneer Wijzenbeek zie ik Schc echt nergens punten halen en dus zal Voordaan na 22 wedstrijden boven Schc staan en dan kan volgend jaar weer de uittocht beginnen in Bilthoven.

 9. Maya de Bij

  Voor Wijzenbeek vind ik het jammer. Voor SCHC interesseert het me niet. Ik hoop nog steeds op een degradatie van zowel SCHC als Schaer. Wat een mooie zomer heb ik dan. Oh nee, volgens de Maya’s vergaat de wereld over 60 dagen.

Reageer