Den Bosch met strafballen langs Amsterdam

Foto © Rob Visser

De hockeysters van Den Bosch zijn de play-offs zaterdag goed begonnen. Uit bij Amsterdam werd het eerste halve finaleduel na strafballen met 4-2 gewonnen.

In de reguliere speeltijd en de verlengingen werd niet gescoord. De overwinning was terecht. Den Bosch was in de eerste helft al sterker en overwon ook een mindere fase na rust. Uit zeven strafcorners en een aantal veldkansen werd echter niet gescoord. Den Bosch mocht niet klagen dat Kitty van Male drie enorme kansen van Amsterdam liet liggen.

In de verlengingen was Den Bosch duidelijk de sterkste en had het bovendien een strafbal kunnen krijgen. Maar een score bleef uit. In de strafballenserie misten zowel Fieke Holman als Elsemiek Groen voor de thuisploeg (naast). Lauren Stam en Eva de Goede benutten hun strafbal wel. Namens Den Bosch scoorden Maartje Paumen, Frederique Derkx, Maartje Goderie en Lieke Hulsen.

Zondag is het tweede duel in de best-of-three serie, dan in Den Bosch. Wint de ploeg van Raoul Ehren weer, dan staat het in de finale.

De Bossche coach was uiteraard tevreden: “Je ziet vaak dat het eerste duel in de play-offs dramatisch is. Dat vond ik vandaag wel meevallen, al hield Amsterdam knap stand. Maar ik zie ons morgen niet weer zeven corners missen en zie die wedstrijd over 22 uur met vertrouwen tegemoet.”

Bron: Brabants Dagblad

Comments (4)

  1. Speelde Ajax vanmiddag weer een kampioenswedstrijd dat het zo rustig was in het Wagener Stadion? Onwaarschijnlijk, wat een droevige ambiance daar.

  2. Liep gistermiddag nog even op Amsterdam, kijken naar de jeugd. Was er een PO-wedstrijd op het complex? Je maakt een grapje… Heb helemaal niks gezien of gehoord.

  3. hockey14

    knalpot, was jij er? misschien had je wat vrienden kunnen meenemen om de ambiance te verbeteren?

  4. Zoveel vrienden heb ik helaas niet. Zit nu wel in 1 van de 23 supporters bussen op weg naar Den Bosch.

Reageer