Den Bosch overklast concurrent Amsterdam


Den Bosch – Amsterdam 4-1 (3-0)
1-0 Maartje Paumen (sc.), 2-0 Maartje Paumen (sc.), 3-0 Maartje Paumen (sb.), 3-1 Merel de Blaey (e.d.), 4-1 Maartje Paumen (sc.)
De formatie van Raoul Ehren heeft vandaag een harde klap uitgedeeld aan directe concurrent Amsterdam. De Bossche formatie was een maatje te groot voor de nummer twee van de ranglijst.
Bij rust stonden de Bossche dames al op een comfortabele 3-0 voorsprong door een zuivere hattrick op naam van Maartje Paumen. De trefzekere Maartje Paumen verzilverde twee corners en een strafbal.
In het begin van de tweede helft kwam Amsterdam door een eigen doelpunt van Den Bosch speelster Merel de Blaey op 3-1.
Amsterdam kon niet verhelpen dat Maartje Paumen de voorsprong voor haar ploeg vergrootte. De topscorer was voor de derde keer trefzeker uit een strafcorner en bepaalde de eindstand op 4-1.

Comments (3)

 1. hockeyliefhebber

  Het mag ook wel eens gezegd worden. Ik vond de scheidsrechters prima fluiten. Ze voelden de wedstrijd goed aan. Het was niet foutloos, maar dat was het spel van beide teams ook niet en dat hoeft ook niet. Jammer van de regen maar het was vanmiddag genieten aan de Oosterplas.

 2. Lieve hockeyliefhebber,
  het was inderdaad genieten aan de Oosterplas, 2 leuk hockeyende ploegen en een handje vol supporters dat de regen en kou trotseerde. Echter je menig over de scheidsrechters deel ik niet helemaal: ze voelden de wedstrijd inderdaad goed aan, maar ‘niet foutloos’ is een understatement; essentiële fouten bedoel je toch, die de wedstrijd hebben beslist.
  Zeker 2 gegeven corners voor DB waren ‘bijzonder’ en Adam is sowieso 2 corners ontnomen. Daarnaast heb ik m’n vraagtekens over de gegeven strafbal… De Oeteldonkse viel erg theatraal (incl. special effects; wordt daarop getraind? Ze stond na 5 sec. ineens op….), terwijl juist zij haar lichaam erin draaide. De Amsterdamse ging voor de bal en werd door stick en lichaam geblokkeerd. Daarnaast is het op z’n minst apart te noemen dat er dan geen kaart voor is gegeven, toch?!
  Ach, mooi potje gezien 😉

 3. hockeyliefhebber

  Ha schrijver/ster onder het pseudoniem “Mooi potje”. Natuurlijk zijn er in elke wedstrijd momenten waarvan je denkt, was het net wel of was het net niet een overtreding / strafcorner / strafbal. Dat is denk ik inherent aan de hockeysport én aan de kleur bril waarmee je naar de wedstrijd kijkt. Oftewel, ben je een Den Bosch supporter of een Amsterdam supporter bij deze wedstrijd. Ik kijk ook altijd naar de reacties van de speelsters. Als er echt een foute beslissing genomen wordt melden die zich wel. Inderdaad is het logisch dat met een strafbal ook een kaart gegeven wordt, of dat beiden achterwege gelaten worden. Kennelijk was er geen sprake van een opzettelijke overtreding en is gekozen om het te beperken tot het geven van een strafbal. Dat is nu exact wat ik bedoel met de wedstrijd goed aanvoelen. Dat zag je ook op het veld, geen forse protesten en geen verzoeken om een kaart. en natuurlijk een beslissing waar beide scheidsrechters het mee eens waren. Amsterdam en Den Bosch is altijd leuk, sportief, maar wel hard en fantatiek. Heerlijk toch ? Nogmaals, ik heb genoten en met mij nog vele anderen.

Reageer