Den Bosch verslaat SCHC met kleine marge

SCHC – Den Bosch 1-2 (0-1)
0-1 Maartje Paumen (sc.), 0-2 Maartje Paumen (sc.), 1-2 Caia van Maasakker (sc.)
Vandaag stond er in de dames hoofdklasse een echte kraker op het programma. SCHC kreeg vandaag koploper Den Bosch op bezoek. De spannende strijd werd uiteindelijk in het voordeel van Den Bosch (1-2) beslist.
In de eerste helft kwam Den Bosch door een corner van Maartje Paumen op een 0-1 voorsprong. Vlak na rust weet Den Bosch de voorsprong verder uit te bouwen. De 0-2 verscheen op het scorebord nadat Maartje Paumen een corner verzilverde. Dat was haar tweede treffer van de middag.
SCHC bracht slechts vier minuten later de spanning weer terug in de wedstrijd. Caia van Maasakker verkleinde de marge door een corner te verzilveren. De dames knokten voor wat ze waard waren, maar volgens de scheidsrechters gebeurde dat niet altijd volgens de regels. De wedstrijdleiding toonde aan beide teams twee keer de gele kaart. Lidewij Welten en Maartje Paumen van Den Bosch kregen net als Maike Stöckel en Janneke Schopman (coach) van SCHC de gele prent te zien.
Het kaartenfestival had geen directe invloed op de einduitslag (1-2).
Tegenstanders van Den Bosch hebben nog geen antwoord gevonden op het geweld van Den Bosch. De ploeg wist alle tien wedstrijden als winnaar af te sluiten en heeft daar de maximale 30 punten mee verdiend.
Den Bosch liep vorig jaar in Bilthoven tegen een 2-1 nederlaag op.

Reageer