Den Bosch voor vijftiende keer op rij in finale


De hockeyvrouwen van HC Den Bosch hebben zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de play-offs om de landstitel. Het beslissende, derde duel met Amsterdam werd omgezet in een 3-1 overwinning.
Amsterdam won zaterdag nog de eerste wedstrijd, een dag later nam de regerend landskampioen revanche. Daardoor werd een beslissingswedstrijd noodzakelijk. Vera Vorstenbosch opende daarin al na twee minuten de score, waarna Eva de Goede Amsterdam langszij bracht. In de slotfase sloeg Den Bosch alsnog toe; eerst opnieuw via Vorstenbosch, daarna door Maartje Paumen.
In de finale om de titel in de Hoofdklasse is Laren de tegenstander. Het is voor de vrouwen van HC Den Bosch overigens de vijftiende keer op rij dat de eindstrijd wordt gehaald. Veertien keer leverde dat ook de hoofdprijs op.
“We speelden vandaag niet ons beste hockey maar hebben wel als team gestreden voor iedere meter. Dan is het wel mooi als je uiteindelijk de wedstrijd wint”, was tweevoudig doelpuntenmaker Vera Vorstenbosch erg blij met de uitslag.
Achtste finale
Voor Maartje Paumen wordt het de achtste achtereenvolgende finale die ze gaat spelen. “Dat is toch ongelooflijk. Dat er een team van meiden staat, of het nou internationals zijn of jonge meiden. We hebben het als team gewoon weer geflikt en dat vind ik erg knap. Nu nog tegen Laren. Dat worden bijzondere duels”, kijkt Paumen al vast vooruit op de finale tegen Laren.
Laren favoriet
“Laren is in de competitie boven ons geëindigd en veel mensen zien hen als favoriet voor de titel. We zullen zien. Ik ben blij dat we tegen hen kunnen spelen om de titel. Het worden twee of drie mooie wedstrijden, te beginnen zondag hier in Den Bosch. Ik heb er zin in”, aldus een lachende Vera Vorstenbosch.
Bron: Omroep Brabant

Comments (6)

 1. Jan uit het bos

  En terecht! Hup DB!

 2. Ik blijf het knap vinden dat den Bosch zich weer herpakt. Wat een prijzenswaardige mentaliteit hebben deze meiden.
  Ben benieuwd of ze Laren ook weer (net als andere jaren) aankunnen. Ben neutraal in deze wedstrijd want voor Laren is winst een bekroning op een heel erg mooi seizoen.

 3. Niks ten nadele van DB. Echt heel knap dat ze weer de finale hebben gehaald. Maar ik gun het Laren toch wel om een keer de titel te pakken. Na dit geweldige seizoen, verdienen ze de titel gewoon in mijn ogen.

 4. Eens. Op basis van het seizoen terechte uitkomst. Maar dat moet wel nog worden bewezen. Twee sterke teams, met ieder aparte kwaliteiten.
  Winst laren zou ook goed voor het hockey zijn.
  Ben overigens benieuwd of DB zich voorafgaand aan de wedstrijd weer in de rol van underdog manouvreert. Dat deden ze keer op keer. Als was dat meer de stijl van Kruis, dan van Ehren.
  Zou onze bondscoach de prestaties in deze en de vorige wedstrijden nou meenemen in zijn finale afweging? Toen hij startte beweerde hij daarvoor open ogen te houden. Maar de werkelijkheid bewijst anders. Prestaties op het veld of fysieke gesteldheid en langdurige blessures (Mol, Polkamp) lijken geen invloed te hebben. Het lijken wel twee werelden.

 5. DB de underdog.
  Coach Ehren van DB op die andere site:
  “Volgens mij is het ook het eerste jaar dat we met Den Bosch geen favoriet zijn in de finale. Heerlijk, ja. Laat het ze maar zien.’”

 6. Is toch ieder jaar de tactiek van DB, zijn toch nooit de favoriet of ze nou als eerste of als tweede eindigen, zij zijn nooit de favoriet.

Reageer