Den Bosch wint de Europacup indoor

Den Bosch heeft zondagmiddag geschiedenis geschreven. Het is namelijk het eerste Nederlandse team dat de Europacup indoor wint. In de finale tegen het Spaanse Club de Campo werd er met 3-2 gewonnen.

Vroeg in de wedstrijd mocht Club de Campo aanleggen voor een strafcorner en deze werd benut,0-1. In de twaalfde minuut kreeg Den Bosch kans op de gelijkmaker, maar de keeper zat er goed bij. Beide ploegen kregen veel kansen en Maartje Goderie had nog twee kansen op haar stick liggen, maar kon deze niet benutten.

Kort na de hervatting was daar toch de gelijkmaker. Lieke Hulsen bracht Den Bosch weer op gelijke hoogte. Vlak na deze treffer mocht de ploeg van Erik Wonink aanleggen voor korte hoekslag en Karin den Ouden nam de 2-1 voor haar rekening. Vijf minuten voor tijd was ook Rosalie de Beer trefzeker, 3-1.

In de slotminuten wisselde Club de Campo nog haar keeper en dat zorgde voor de aansluitingstreffer. Met nog 60 seconde op de klok kon de Spaanse ploeg geen gelijkmaker meer scoren.

Comments (15)

 1. Wat een karakter en klasse daar bij Den Bosch. ijzervreters, kunnen veel teams nog van leren . gefeliciteerd!

 2. Hoeveelste werd titelfavoriet amsterdam ook al weer?

 3. regelrecht van twitter kopieren, verzin is eigen verslagen. Bel Wonink of speelsters.. pfff

 4. Waarom wordt mijn link steeds verwijderd? twitter -> sv arminen staat verslag.. waarom wordt die verwijdert?

 5. @Tamata, is appels met peren vergelijken dames en herenhockey dus slaat nergens op.

 6. Klasse en pet af.

 7. dames hockey en dan ook nog in de zaal, laten we het alstublieft niet serieus gaan nemen zeg….

 8. helemaal met Hans eens.

 9. Den Bosch gefeliciteerd!
  Duitsers verslaan in de halve finale is echt knap. Zo kan het ook. 🙂

 10. Hans ik zou jou wel eens met deze dames willen zien hockeyen.. Denk dat je huilend en om je moeder vragend naar huis gaat! Super gedaan dames!! Trots!

 11. @triest, mooi dat jij trots bent, je reactie is verder vrij triest.

 12. amsterdammer

  Van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie!
  Toch heb ik een paar vragen waarop ik ook bij enkele antwoord (mijn) probeer te geven.
  1. Is het een unieke prestatie? Ja, nog niet eerder won een NL. dames clubteam het EK. Dus geweldig!
  2. Zijn wij (lees:Den Bosch dames) zo goed, of is de rest echt een stuk minder? Ja, het NL. dames (veld) hockey staat op eenzame hoogte in de wereld, maar ik wist niet dat “we” met zo weinig zaalprioriteit ook dit ZAALtoernooi konden winnen. Nog steeds super natuurlijk.
  3. Wat zegt het eigenlijk dat een team dat in eerste instantie kwam om niet te degraderen, de doelstellingen bijstelde naar het spelen van de halve finale en toe ook het toernooi won? Ik heb echt zo mijn bedenkingen hierover…….
  4. Stel je nou eens voor dat als “we” in NL de zaal echt club”breed” en landelijk serieus zouden nemen, met welke verwachtingen kwamen we dan naar het EK voor clubteams? Dat antwoord is niet zo moeilijk: Dan kwamen we om de finale te winnen! Niets meer en niets minder. Goud is wat telt in TOPsport.
  Conclusie: Zaalhockey is en blijft (erg leuk) gerommel om fit te blijven in de winter. In Nederland doen we dat met o.a. het beste clubteam van Europa!

 13. Hoe simpel kan het zijn. De beste wint !!

 14. amsterdammer

  Tja @simpel….niks aan toe te voegen, maar geeft toe dat het eigenlijk raar is dat het kennelijk zo gaat in NL. We gaan naar een toernooi om niet te degraderen, hopen dan op de halve finale en winnen het toernooi!

 15. @amsterdammer dat zegt iets over wilskracht, drive en mentaliteit. Heeft verder niets te maken met tegestander oid. Iedereen in Nederland blijft volhouden dat het niet serieus wordt genomen. Nee vergeleken met de veldcompetitie niet maar veel teams traint 2 x in de zaal, het nederlands zaalteam doet het op grote toernooien vrijwel altijd goed.. misschien ligt daar het probleem, we nemen het wel degelijk serieus!

Reageer