Dijkstra: “Even een stapje erbovenop” – Hoofdklasse Hockey Nederland

Dijkstra: “Even een stapje erbovenop”

Kamponger in hart en nieren Marieke Dijkstra verlaat het nest en gaat aan de slag bij overgangsklasser Voordaan heren 1. Dit seizoen was Dijkstra nog assistent van Stijn van Roosendaal bij de dames van Kampong, maar volgend hockeyjaar staat ze op eigen benen als hoofdcoach.

Dijkstra vertelt in het AD/Utrechts Nieuwsblad over haar plannen. “Het is wel de intentie om vier keer per week te trainen. Even een stapje erbovenop. Ook in de begeleiding gaan we stappen maken, zodat de spelers individuele doelen kunnen halen. Dan heb je het over een looptrainer en andere experts om het allemaal net wat professioneler aan te pakken.”

De kersverse coach, het team en de club hebben dus wél de ambitie om terug te keren op het hoogste hockeyniveau. “Volgens mij willen de spelers weer in de hoofdklasse spelen, maar dat wil ik de komende periode uitvogelen met het team. Dan moet je wel de mindset hebben om dat echt te willen. Het is heel knap wat ze tot nu toe bereikt hebben met de middelen die ze hebben. Het voordeel van de sfeer bij een club als Voordaan is, denk ik, dat het team heel zelfsturend is. Mensen nemen dingen zoals ze zijn. Je doet het echt met z’n allen.”

Heren 1 van Voordaan zoekt gerichte (aanvallende) versterkingen en een keeper. Ben je een speler die de ambitie èn potentie heeft om in de top overgangsklasse/hoofdklasse te spelen? Op 4, 6, 11, 13 en 20 juni vinden om 20.30 uur de zomertrainingen plaats. Je kunt je hiervoor aanmelden via: senioren@voordaan.nl.

Comments (7)

  1. Misschien dat derrek king het nog een jaartje in de overgangsklasse kan proberen. Krijgt ie ook niet zo veel ballen.

  2. neem aan dat Voordaan bovenin wil meedraaien, dan zou ik maar inzetten op een goede keeper plus achterhoede en in ieder geval versterking in de spits. Meulenbroek wel een aderlating voor die club.

  3. King dus niet echt een optie Jan!

  4. Voordaan zal toch wel doorgaan met die veteraan die niks toevoegt.

  5. Wat nou veteraan die niks toevoegt? Ik heb juist super veel respect voor iemand die zo’n groot club hart heeft.

  6. @steven, hou toch op heeft niks met clubhart te maken maar met ijdelheid. Is altijd een gemiddelde overgangsklassekeeper geweest niks meer niks minder.

  7. hij was niet slecht, maar het is voor een club niet goed om op een veteraan te moeten bouwen. tijd om de boer op te gaan en niet te wachten of mensen zich spontaan aanmelden

Leave a Reply