Dirk Loots: “Prachtig om aan de EHL mee te mogen doen” – Hoofdklasse Hockey Nederland

Dirk Loots: “Prachtig om aan de EHL mee te mogen doen”

Foto © Euro Hockey League - Frank Uijlenbroek

Aanstaande vrijdag is het dan zover: De EHL KO16 gaat eindelijk van start en het belooft een spectaculair Paasweekend te worden op ’t Kopje in Bloemendaal. Met drie Nederlandse ploegen in de gelederen, mag HGC als eerste aantreden.

HGC bijt vrijdagmiddag om 14.30 uur de spits af tegen het Ierse Glennane en staat te popelen om te beginnen. Maar hoe staat het team er twee dagen voor de aftrap voor? “Goed,” zegt HGC-coach Dirk Loots, die debuteert op het EHL-podium, opgewekt. “We hebben natuurlijk twee langdurige blessures die niet de minste zijn (Lucas Villa en Rodrigo Garza, red.), maar voor de rest is het hele team fit.”

Volgens Loots verkeert zijn ploeg vooralsnog in een ontspannen sfeer richting vrijdag. “Ik heb niet echt het gevoel dat er veel spanning op het team staat. We hebben er vooral erg veel zin in. Ik heb begrepen dat het er allemaal erg goed uitziet op Bloemendaal en het wordt heerlijk weer. Het is prachtig dat we er mogen staan”

De Haagse formatie vertrekt morgen richting Zandvoort waar het overnacht en nog een laatste training afwerkt. “Het moet vooral een lichte training worden. We hebben dinsdag nog een goede training gehad waar we uiteraard op de shoot-outs hebben getraind. Morgen lopen we nog even de strafcorners door en trainen we weer op de shoot-outs. Ook komen er nog wat beelden voorbij van de wedstrijd van afgelopen zondag tegen SCHC en vrijdagochtend kijken we wat beelden van Glennane. Dat moet genoeg zijn.”

Glennane, dat voor het eerst in de EHL-geschiedenis bij de laatste 16 zit, krijgt nog een zware kluif aan het fitte HGC dat overduidelijk de beste papieren heeft. “We zijn de absolute favoriet, en we gaan er dan ook alles aan doen dat we tot zondag in Zandvoort zitten. Ik heb er ontzettend veel zin in”, aldus de enthousiaste Loots.

Mochten de Hagenaren vrijdag winnen van de Ieren, dan speelt het zondag in de kwartfinale tegen de winnaar uit het duel Beeston HC – Dinamo Kazan.

Foto: HGC’er Wouter Brasem (rechts) in duel met Lurii Mazur tegen Olympia Kolos Sekovoia (1e ronde EHL)

Leave a Reply