Dirkse van den Heuvel: “Niet verwacht dat Laren het minder zou doen”

De dames van SCHC zijn na de overwinning op HDM van afgelopen zondag verzekerd van een plekje in de play-offs. Er was dus een klein feestje na afloop van de wedstrijd. Carlien Dirkse van den Heuvel vertelt in het AD/Utrechts Nieuwsblad over het behalen van de play-offs met haar ploeg. “Eigenlijk baalden we eerst met z’n allen dat het winterstop werd,” vertelt Dirkse van den Heuvel.

“We voelden dat we de laatste paar wedstrijden van de eerste helft van het seizoen steeds beter werden. Iedereen in het team had weer zin om te beginnen. Het was alleen balen dat we de eerste wedstrijd na de winterstop niet wonnen van Kampong (1-1), omdat we vier keer één tegen één op de keeper de verkeerde keuzes maken.”

De ranglijsten liegen er niet om. De drie topteams hebben een straatlengte voorsprong op de rest van de competitie. “Ik had niet verwacht dat Laren het minder zou doen,” aldus Dirkse van den Heuvel. “Verder weet je van te voren welke ploegen er play-offs gaan spelen. Voor ons worden het nog een paar mooie maandjes. We spelen in de competitie tegen Den Bosch en Amsterdam en daarna zijn de play-offs. We gaan volle bak in de onderlinge wedstrijden om boven Amsterdam te eindigen, want dan heb je thuisvoordeel bij een eventuele derde wedstrijd.”

De halve finale van de play-offs was tot nu toe hoogst haalbare voor de ploeg uit Bilthoven, maar door de aankopen die de club heeft gedaan (Roos Drost en Maike Stöckel) is het perspectief voor het competitietoetje dit jaar wel anders. “Ik denk dat we niet veel onder doen voor Amsterdam of Den Bosch. Zij hebben meer Nederlandse internationals, maar wij hebben ook veel kwaliteit met speelsters als Sole (Soledad Garcia) en Maike met veel internationale ervaring en speelsters van Jong Oranje. We gaan natuurlijk voor de finale en als we daar staan voor meer. We gaan het zien.”

Comments (7)

 1. Hoezo had Carlien niet verwacht dat Laren het minder zou doen dit jaar ? Zij kent de sterke inbreng van Welten,Dijkstra en Mueller in het vorige seizoen en met de blessure van Bos daar nog bij zou je van deze international mogen verwachten dat ze allang had beseft dat Laren dit jaar ( hiep hoi voor SCHC ) minder sterk zou zijn.
  Maar kans op de play offs is er nog altijd voor LarenMHC.

 2. Zucht..

 3. Wilde er eerst niet op reageren, maar dacht precies hetzelfde als Miriam. Gespeelde naiviteit of geen inzicht in je concurrentie? In beide gevallen een opmerkelijke uitspraak. Langs de lijn en op deze site was de leegloop bij Laren een topic, maar niet bij SCHC? Kom op. Of is er onder speelsters geen discussie over de voorspelbare en dus saaie dames-competitie als opmaat naar de play-offs? Ja dus, want “verder weet je van tevoren wie de play offs gaan spelen”.

 4. Dit jaar is het eindelijk eens niet saai en zeker niet voorspelbaar. Of vinden jullie het een abc’tje wie er laatste wordt of wie er 10de wordt? Wie gaat die 4e plek pakken? Wie zal er uiteindelijk kampioen worden? Roep maar..

 5. Wat lees ik nu in die eerste regel Bert…

 6. SCHC heeft een betere selectie dan A’dam. Heeft als doelstelling de finale spelen. Dus die is zeker haalbaar. De grote investeringen lijken zich uit te gaan betalen.

  Maar veel speelsters ontwikkelen zich opvallend matig de laatste jaren.
  Uitzonderingen zijn: Dirkse vd Heuvel. Zij is de beste van SCHC en wellicht een betere aanvoerder.
  Van Maasakker is een slimme speelster en speelt steeds beter.

  Garcia is natuurlijk zeldzame klasse. Maar blijft een speelster van momenten.

  Siersma en Jaspers waren toptalenten, maar presteren al 2 jaar matig en zijn buiten beeld voor het NL elftal.
  Drost ging naar SCHC om in Oranje te komen. Daar zit veel op de bank en ontwikkelt zich niet. Is bij Oranje ook voorbij gestreefd door andere speelsters.

  SCHC kan de finale inderdaad halen, maar met de investeringen van de laatste jaren zou je verwachten dat ze Den Bosch al veel dichter zijn genaderd.
  De ontwikkeling van veel jonge speelsters stagneert en dat geeft wel te denken.

 7. @Jan, je zegt dus dat de selectie van Stichtse top is, maar de coach matig functioneert?

Reageer