Dwyer: “Ik heb er het volste vertrouwen in”

Jamie Dwyer is de marquee speler van de Punjab Warriors en tijdens de Hockey India League ziet hij er naar uit om ook echt iets betekenen voor zijn teamgenoten.

“De Hockey India League is wordt fantastisch voor het Indiase hockey. De jongeren krijgen de kans het op te nemen tegen de beste spelers van wereld,” zegt hij in The Hindu.

Hij is aanvoerder van Punjab Warriors en hij denkt dat het een grote uitdaging gaat worden om er voor te zorgen dat iedereen met de neuzen dezelfde kant op wijzen. Met zoveel verschillende spelers uit verschillende landen gaat dat lastig worden.

“De grootste uitdaging voor deze spelers, met zulke verschillende culturen, is om te proberen samen te smelten binnen en buiten het veld. We hebben respect voor elkaar en we bewonderen elkaar. Hoe meer we samen spelen hoe sneller zo’n samensmelting zal gaan. Ik heb er de volste vertrouwen in,” aldus de Aussie.

Dwyer, omgedoopt tot ‘Jamie Singh’ door de Warriors, is er zeker van dat de Indiase spelers geen problemen zullen hebben met de Australische speelwijze.

“De Indiase en Australische hockeystijlen lijken heel erg op elkaar. We hebben allebei een aanvallende speelstijl. Ons team heeft goede aanvallers en we zullen op onze eigen krachten gaan spelen.”

Reageer