ECCC: Den Bosch en Laren starten goed

De Nederlandse zending richting de ECCC, de dames van Laren en Den Bosch, hebben ene goede eerste dag achter de rug. De Bossche dames wonnen van het Spaanse Club de Campo de Madrid en de ploeg uit ’t Gooi versloeg het Engelse Leicester.

Laren – Leicester 2-1

In de eerste minuut was het meteen raak voor Laren. Aanvaller Vicky van den Broek wist met een hardbackhandschot de openingstreffer te maken. Kort daarna mocht Leicester aanleggen voor een strafcorner en deze werd benut door Kerry Williams. Met een gelijke stand gingen de ploegen de rust in. In het tweede bedrijf maakte Laren wederom een snelle goal. Spits Maxime Kerstholt zette Laren op een 2-1 voorsprong en deze gaf de ploeg van Maarten Gehner niet meer uit handen.

Leuk weetje: Willemijn Bos lijkt volledig hersteld van haar knie-blessure, zij speelde namelijk de hele wedstrijd. Morgen speelt Laren tegen Rot-Weiss Köln.

Den Bosch – Club de Campo de Madrid 7-1

Eerder versloeg de ploeg van Raoul Ehren de Spaanse club met een nipte 1-0, dat was dit keer wel anders. Club de Campo werd van de mat gespeeld door Den Bosch. Hoewel de Madrileense de openingstreffer maakten, herstelden de Brabanders zich snel. Lieke Hulsen trok de stand gelijk. Maartje Paumen,  die weer hersteld is van haar enkel blessure, kon voor rust twee treffers bij de stand rekenen.

In de tweede helft kwam de geoliede machine van Den Bosch op gang. Sabine Mol en Lidewij Welten kwamen tot scoren en Club de Campo kreeg wat spaarzame kansen maar bij de defensie van Den Bosch kwam geen muis er meer doorheen. Lieke Hulsen tekende voor haar tweede treffer en Vera Vorstenbosch maakte uiteindelijk de zevende treffer voor Den Bosch.

Zaterdag speelt de Bossche formatie tegen de gastvrouwen van  UHC Hamburg.

Comments (4)

  1. Europacup Dames, de verschillen zijn echt enorm, dus het bullshitverhaal van Raoul Ehren kunnen we niet serieus nemen.

    De man heeft de gave om voor iedere wedstrijd of hij nou tegen clup de Campo of HIC dames 2 speelt te verkondigen dat zij ( DenBosch ) niet de favoriet zijn.

  2. Ja, het was extreem zwaar.

  3. Wel een risico als Bos nu bij haar rentree, zonder wedstrijdritme, zoveel wedstrijden achter elkaar moet spelen.
    Hopelijk gaat het goed met haar knie en is ze verstandig.

  4. Europacup dames…. Een echte Mockey Moise competitie ondanks de pogingen van Raoul om er ng iets belangeijks van te maken.

Reageer