ED: Frederique Derkx: "Ik mis het plezier in hockey"

Hockey-international Frederique Derkx uit Heeze ziet haar overstap van Den Bosch naar Oranje Zwart als ‘een uitdaging’. De verdedigster hoopt bij de Eindhovense club het plezier in de sport terug te vinden. “Ik heb er lang over nagedacht, maar ik mis bij Den Bosch het plezier in hockey”, motiveerde Derkx haar keuze.De 18-jarige Derkx tekent een éénjarig contract. Ze wordt in Eindhoven herenigd met haar twee jaar oudere zus Charlotte, die twee jaar geleden ook al de overstap maakte van Den Bosch naar Oranje Zwart.
De jongste van de zusjes Derkx maakt zich momenteel op voor de play-offs om het landskampioenschap, die komende week van start gaan. Haar kansen op een ticket voor Londen schat ze voorzichtig in. “Ik hoop dat ik fit blijf. Alles wat ik meemaak, is mooi meegenomen.”
Derkx, net een maandje achttien jaar, heeft al een aardige erelijst. Ze werd vorig seizoen landskampioen met Den Bosch, won drie keer Europees goud met Nederlandse jeugdteams en stond op het hoogste podium tijdens de Jeugd Olympische Spelen in 2010 in Singapore.
Bron: Eindhovens Dagblad

Comments (4)

  1. Dit zegt toch Frederique Derkx ipv Charlotte?

  2. hockeybal

    Er staat toch ook niet dat charlotte dit zegt?

  3. Stond eerst in de titel, is aangepast 😉

  4. Hockeybal

    Aha! Oke 😉

Reageer