ED: "Van der Weerden onzeker tegen Laren"


Het is onzeker of Oranje-international Mink van der Weerden zondag inzetbaar is in het thuisduel met Laren. De strafcornerspecialist was vrijdag niet bij de laatste training.
Hij zou last hebben van een blessure. De hockeyers van Oranje Zwart concentreerden zich vrijdagavond aan het einde van de training op de aanvallende strafcorner. Dé specialist, Oranje-international Mink van der Weerden, ontbrak. Het is onzeker of hij zondag inzetbaar is.
“We proberen hem klaar te krijgen”, verklaarde coach Michel van den Heuvel desgevraagd, zonder er verder over te willen uitweiden. 

Volgens de oefenmeester was het, ondanks de zeperd bij laagvlieger Voordaan (4-3) gewoon business as usual deze week. “Zoiets gebeurt één keer”, concludeerde hij na het zien van de videobeelden. “Wij waren 65 minuten aan de bal, kwamen 40 keer in de cirkel. Bij hun viel gewoon alles goed.” 

OZ zint tegen middenmoter Laren op revanche. “De jongens hebben deze week top getraind. Donderdag was het fantastisch”, constateerde de coach. 

Oranje Zwart begon deze competitie met een prima reeks. In de eerste vier duels werden twaalf punten gehaald, uit de laatste vier wedstrijden pakte de ploeg er slechts vijf.
Van den Heuvel beseft wat zijn ploeg tot aan de winterstop te doen staat. “We moeten drie zondagen goed zijn.”

De laatste twee daarvan speelt Oranje Zwart zonder Rashid Mehmood en Rizwan Muhammad. De twee Pakistanen zijn opgeroepen voor de nationale ploeg en keren pas na de jaarwisseling terug.

Reageer