ED: "Winnend Oranje Zwart weer koploper"

De hockeyers van Oranje Zwart gaan dankzij hun zege op Laren zondag weer aan de leiding in de hoofdklasse. De ploeg van Coach Michel van den Heuvel won met 4-2 van de ploeg uit het Gooi.
Oranje Zwart kwam na ruim tien minuten spelen, tegen de verhoudingen in, op achterstand door een doelpunt van Martijn Havenga. Mink van der Weerden zorgde vijf minuten later voor de gelijkmaker. Bob de Voogd schoot OZ vervolgens middels zijn befaamde backhand voorbij Laren, Rob Reckers bouwde de voorsprong van de Eindhovenaren voor rust nog verder uit; 3-1.

In de tweede helft leek het thuisteam aan zijn doelsaldo te gaan werken; Thomas Briels maakte al vroeg na rust van dichtbij de 4-1. Daarna stokte de productie. Laren verzilverde via Eli Matheson nog een rommelige strafcorner namens Laren, dat na een overtreding van Roderick Huber de laatste 10 minuten met een mannetje minder stond.

Door de thuisnederlaag van koploper Kampong tegen Rotterdam (2-5) en omdat het duel tussen Bloemendaal en Amsterdam werd gestaakt, gaat de ploeg van Van den Heuvel na negen speelronden aan de leiding.
Bron: Eindhovens Dagblad

Reageer