Eerste nederlaag van Oranje Zwart

De hockeyers van Oranje Zwart staan sinds woensdagavond weer met beide benen op de grond. Landskampioen Bloemendaal kwam op het Kopje in de tweede helft tegen OZ goed op stoom en lichtte de koploper pootje: 3-1.

De Eindhovenaren, tot woensdag ongeslagen, staan nog wel steeds eerste in de hoofdklasse. Bloemendaal volgt met een punt minder op plek twee.

OZ-Trainer Sjoerd Marijne reageerde gelaten op de eerste nederlaag van dit seizoen. “Dit hoort bij het proces. Tijdens het groeien kun je ook eens vallen en dan moet je ook weer opstaan. ”

Bron: Eindhovens Dagblad

Comments (1)

  1. floppieenteun

    Ben gisteren wezen kijken en werkelijk een top wedstrijd gezien. Indrukwekkende minuut stilte vooraf en vervolgens een hoogstaand duel tussen twee aan elkaar gewaagde ploegen. Oranje-Zwart heeft me verrast, organisatorisch, vooral verdedigend, erg goed, met in mijn ogen een absolute uitblinkersrol van Balkestein. Het niveau van het hockey in de tweede helft, ook van de gasten, heb ik een tijd niet meer gezien, terwijl ik toch een trouw bezoeker ben van de (thuis)wedstrijden van Bloemendaal. Bloemendaal was, na de 0-1 van Oranje-Zwart, bij vlagen onnavolgbaar, met schitterende doelpunten van Meijer en Jenniskens. Vraag me af waar Bloemendaal zou staan zonder de Nooijer en Dwyer? Kunnen een aantal huidige talenten de komende jaren naar het niveau van deze spelers toegroeien of zijn er topaankopen nodig? Kemperman? Jackson? Zie zelf graag een goede verdediger/strafcornerspecialist komen als toevoeging op Jolie en O. Meijer.

Reageer