EHL: Bloemendaal verslaat Club de Campo de Madrid

Nadat gisteren Rotterdam als eerste Nederlandse team aantrad in de European Hockey League en werd uitgeschakeld door Reading, was het vanmiddag om twaalf uur de beurt aan Bloemendaal. De kampioen van 2009 nam het op tegen het Spaanse Club de Campo de Madrid. In het Wagener Stadion in Amsterdam waren er vierjaargetijden in één. Eerst was er regen, toen sneeuw en uiteindelijk zon.

Bloemendaal ging bij het begin van de wedstrijd meteen goed van start. Na een paar kleine plaagstootjes. Was in de vierde minuut de eerste en tevens de enige strafcorner van het eerste kwart een feit. Er was reden tot juichen voor de mannen van Bloemendaal, want nummer vier Chris Ciriello wist de 1-0 op het scorebord te zetten. Club Campo de Madrid probeerde het vooral van de zijkanten, maar wisten doelman Jaap Stockman niet op de proef te stellen. De grootste kans van het eerste kwart voor de Spanjaarden kwam twee minuten voor de break. Alavaro Iglesias sloeg de bal rakelings langs de rechterbovenhoek.

In het tweede kwart was het wedstrijdbeeld niet anders. De ‘Mussen’ waren aan de hand van routinier Teun de Nooijer de bovenliggende partij. Via de nummer veertien kreeg Bloemendaal in de vierde en zesde minuut twee grote kansen. Club de Campo-keeper Javier Trenchs stopte eerst een hard schot van De Nooijer. Even later wist hij te voorkomen dat De Nooijer de bal vanaf links voor het doel kon krijgen. Toch moest de goalie de bal twee minuten voor het verstrijken van het tweede kwart uit zijn doel vissen. Roel Bovendeert zette een bal die van buiten de cirkel werd geslagen om tot een doelpunt en wist zodoende de 2-0 op het bord te krijgen. Club de Campo-speler Alejandro Dávilla was toen net uit het veld gestuurd met een groene kaart, omdat hij kritiek had op de leiding.

Na vijf minuten in het derde kwart maakte Oscar Deecke van Club de Campo het weer spannend. De Duitser passeerde Jaap Stockman met een bekeken slag en tekende voor de aansluitingstreffer. Een minuut later kregen de mannen van Bloemendaal een kans om de stand weer naar twee doelpunten verschil te brengen. De toegekende strafcorner belandde niet in het net, omdat doelman Trenchs knap redde. Over de strafcorner bestond nogal wat commotie, omdat deze middels een videoreferee werd toegekend. Volgens Club de Campo was de stick van De Nooijer veel te hoog opgeheven bij het begaan van de overtreding door de Spanjaarden. Dit vond de scheidsrechter in eerste instantie ook, maar de videoref beoordeelde dit anders. Vier minuten voor het verstrijken van het derde kwart werd de score alsnog 3-1. Stijn Jolie sloeg de bal hard in de touwen van de Spanjaarden.

Het laatste kwart van de wedstrijd was vooral voor Bloemendaal. De Spanjaarden van Club de Campo waren alleen nog maar achter de Bloemendaalers aan het aanrennen. Dit resulteerden erin dat de score werd uitgebreid naar 6-1. Eerst was het in de zesde minuut Chris Ciriello die voor zijn tweede van de dag aantekende. Later wisten ook Rogier Hofman en aanvoerder Wouter Jolie hun naam op het scorebord te krijgen. Club de Campo kreeg op het einde van de wedstrijd nog wel een paar kleine kansen, maar wisten niet meer te scoren.

Bloemendaal speelt maandag om twaalf uur tegen het Engelse Beeston HC. Zij rekenden in hun eerste wedstrijd na een verlenging af met het eveneens Engelse East Grinstead.

 

Caetano Branco Cardoso

Reageer