Ehren: “Het was een typische eerste wedstrijd”

Zondagmiddag was de streekderby tussen de dames van Oranje Zwart en Den Bosch. De ploeg van Raoul Ehren won mager met 0-1. Na tien minuten viel Maartje Paumen uit en twintig minuten voor tijd moest Maartje Goderie ook van het veld stappen wegens een rugblessure.

Na de Europacup zaal had de oefenmeester van de koploper ook niet veel verwacht van de eerste wedstrijd. “We hebben het de afgelopen week rustig getraind, eigenlijk extreem weinig gedaan voor ons doen. Na de zaal was het flink wennen, dus ik verwachte van deze wedstrijd niet heel veel,” aldus Ehren.

Den Bosch was een geoliede machine voor de winterstop, maar in de eerste wedstrijd leek er een beetje zand in gekomen. “Het was heel rommelig en we maakten veel technische fouten het was nog heel erg wennen van zaal naar veld.”

Na tien minuten moest aanvoerder Maartje Paumen het veld verlaten, omdat zij door haar enkel ging en na twintig minuten viel Maartje Goderie ook uit. “Zonder Paumen wordt het rommelig in het veld en als Goderie dan ook uitvalt wordt het nog rommeliger. Maar het team heeft het goed opgepakt en ben blij met de 1-0 overwinning,” vult Ehren aan.

“Zondag is ze naar het ziekenhuis in Den Bosch gegaan. Daar werd een scan van haar enkel gemaakt. Ze bleek haar enkelbanden opgerekt te hebben”, legt HC Den Bosch-coach Raoul Ehren uit. “Ik verwacht haar deze week niet op de training. Wellicht als ze heel snel herstelt dat ze vrijdag weer iets kan doen. Vooralsnog ga ik ervanuit dat ze zondag ook niet van de partij zal zijn in de thuiswedstrijd tegen Pinoké. Ik ga geen risico nemen.”

Ook Maartje Goderie haalde het einde van de wedstrijd niet. Zij kampte met rugproblemen. “Het zat ‘vast’ in haar rug. Ze kon niet door. Het gaat inmiddels weer stukken beter ging. Ik reken erop dat ze er zondag bij is.”

Zondag speelt Den Bosch thuis tegen Pinoké. Het kan zou zomaar kunnen dat Ehren Paumen en Goderie niet op kan stellen. Wordt het dan weer een rommelige wedstrijd? “We hebben een selectie van 17 speelsters en daarbij ook een goede jeugd. Wie er ook uitvalt, het is altijd goed op te vangen.”

Comments (8)

 1. OZ had moeten winnen, ze hadden de betere kansen. Lekker jezelf indekken meneer Ehren met we komen uit de zaal en blessure

 2. Dan hadden ze dat moeten doen Jan !

 3. OZ had minimaal 1 punt verdiend! kansen moet je idd wel afmaken om dat punt dan ook binnen te halen maar Ehren doet met dit betoog wel een beetje tekort aan OZ.Zij speelden prima met een positieve spelopvatting.

 4. @Jan; indekken? Den Bosch kwam uit de zaal, verloor twee belangrijke speelsters tijdens de wedstrijd en nog winnen ze dus met minder spel van OZ. Dit is alleen een verklaring vanuit zijn kant voor het magere spel, maar van indekken is geen sprake.

  Den Bosch is gewoon een (kwalitatief) betere stabielere ploeg klaar. Degene wint die scoort en datis Den Bosch.

 5. @Lynn, ja indekken, DB is vele malen beter dan OZ en iedereen komt uit de zaal dus een excuus van niks. Maar deze meneer Ehren heeft er een handje van om zich altijd in te dekken en altijd zoekt hij de underdogrol.

  Waarom word deze man uberhaupt nog geeinterviewd hij zegt helemaal niks, de Steve MClaren van het hockey.

 6. Ik zie het probleem niet hoor. Voor nu is het zo dat Welten oververmoeid was, het team net weer samen is, twee belangrijke speelsters zijn uitgevallen en den bosch heeft de EU in de zaal gespeeld..

  Als hij volgende week het nog zo zou zeggen, ja dan zou je kunnen zeggen dat hij zich aan het indekken is. Voor nu gewoon een rommelige wedstrijd door meerdere factoren, waar hij deze week op kan anticiperen voor de volgende wedstrijd.

  Den Bosch wint een slechte wedstrijd; zegt mij veel over de kwaliteit van Den Bosch.

 7. Het probleem is is dat hij altijd uitvluchten zoekt.

  Zelfs tegen de Terriers draait hij het nog zo dat DB niet de favoriet is.

  Ga dus gewoon een keer van je eigen kracht uit.

 8. Hockey fan

  Wat een larie allemaal. Alle ploegen die in Nederland gebleven zijn tijdens de winterstop hebben niet kunnen trainen.
  Voor wie de wedstrijd gezien heeft: den Bosch eerste 5 minuten dominant en nadien OZ herstelt evenwicht en laatste halfuur heeft Den Bosch alleen maar achteruit gelopen.
  Stop dat gezeik over voorbereiding den Bosch want die van OZ was niet beter.
  Degelijke hockey wedstrijd met een gelukkige winnaar, niet meer en niet minder.
  Volgendevweek nieuwe wedstrijd

Reageer