Eindelijk debuut Kranstauber

Timmo Kranstauber heeft zijn debuut bij hockeyclub Rotterdam niet kunnen opluisteren met een overwinning op Oranje Zwart. De koploper uit Eindhoven was rijp voor de sloop en kwam goed weg met de 2-2.

ROTTERDAM – Nadat hij besloten had om HGC in te ruilen voor Rotterdam, scheurde hockeyer Timmo Kranstauber in augustus tijdens een partijtje basketbal de voorste kruisband van zijn knie. De 25-jarige cornerspecialist maakte daarom pas gisteren tijdens het 2-2 gelijkspel tegen Oranje Zwart zijn debuut op het veld voor Rotterdam.

Tijdens de winterstop was Kranstauber wel al in de zaal actief. De aanvaller had in de tweede competitiehelft ook al graag op het veld gespeeld, maar werd door zijn coach Reinoud Wolff nog buiten de ploeg gelaten.

Zeker afgelopen vrijdag was het een teleurstelling voor Kranstauber dat hij er tijdens de uiteindelijk met 0-1gewonnen wedstrijd tegen zijn oude club HGC nog niet bij zat. „Ik voelde me fit genoeg om te spelen, maar de coach beslist”, zei de nieuwe kracht van Rotterdam gisteren.

Tegen Oranje Zwart kon Kranstauber, die als vliegende wissel ongeveer een half uurtje in actie kwam, geen potten breken. „Het was nog een beetje zoeken”, beaamde de aanvaller.

Na een partijtje voetbal in de zaal ging het in augustus mis voor Kranstauber. „We gingen nog even basketballen en de ring hing wat lager”, vertelde de hockeyer na afloop van zijn eerste wedstrijd voor Rotterdam op het veld. „Ik probeerde te dunken en drukte op de ring. Vervolgens kwam ik verkeerd op mijn knie terecht.”

Kranstauber heeft vanwege zijn blessure een moeilijke tijd achter de rug bij zijn nieuwe club. „Het was natuurlijk vervelend dat ik pas halverwege kon aansluiten”, zei de voormalige HGC’er. „Ik heb keihard gewerkt om zo snel mogelijk te herstellen.”

En niet zonder resultaat. Voor het herstel na een gescheurde kruisband staat normaal zes tot negen maanden. Maar Kranstauber stond na vierenhalve maand al weer in de zaal te hockeyen en gisteren dus op het veld.

De strafcornerman hoopt bij Rotterdam een nieuwe hockeyweg in te slaan. „Ik was na zes jaar HGC toe aan iets nieuws”, verklaarde Kranstauber zijn overstap. „Rotterdam vroeg me en ik vind het echt een topteam. Het zijn goeie gasten en ik wil kijken wat ik maximaal uit mijn hockeyloopbaan kan halen.”

Terwijl HGC vecht voor handhaving op het hoogste niveau, is Rotterdam op dit moment titelkandidaat. Oranje Zwart kwam er zonder de met een gebroken vinger kampende Marcel Balkestein vooral na rust nauwelijks aan te pas en slaagde er gedurende de hele wedstrijd niet in om ook maar één strafcorner te forceren.

Thomas Briels zette de bezoekers daarentegen wel op voorsprong. Maar na de 1-1van Jeroen Hertzberger uit een strafcorner leek Nick Wilson in de tweede helft met de 2-1de wedstrijd in het voordeel van Rotterdam te beslissen. Jelle Galema sleepte negen minuten voor tijd daarentegen toch nog een punt uit het vuur. Door dit resultaat behield Oranje Zwart zijn koppositie terwijl Rotterdam op één puntje blijft volgen.

Er had meer in gezeten voor de Rotterdammers. „We waren de bovenliggende partij, maar slaagden er niet in om het af te maken”, baalde Kranstauber.

Ondertussen was de aanvaller na al het blessureleed natuurlijk vooral blij dat hij weer mee mocht doen. Kranstauber voelt zich helemaal fit. Zelfs basketballen behoort buiten het seizoen weer tot de mogelijkheden.

„Nee hoor, het is zeker niet zo dat ik na die blessure nooit meer zal basketballen”, zei Kranstauber. „En ik zal ook weer gaan skiën en ijshockeyen, sporten die ik ook graag doe. Ik ben na 24 jaar voor het eerst in mijn leven geblesseerd geweest. Dus nu kan ik er weer 24 jaar tegenaan.”

Klik hier om de samenvatting van Hoofdklassehockey.nl te bekijken.

 

Reageer