EK Zaal (H): Robert Tigges keert terug als speler

Bondscoach Michiel van der Struijk van de Oranjeheren Zaal heeft de selectie voor het EK voor B-landen, dat van 12 tot en 14 januari wordt afgewerkt in het Turkse Alanya, bekendgemaakt. Grootste verrassing in de selectie is Robert Tigges. Hij was assistent bij het Nederlands zaalteam, maar keert nu terug als speler.

De rol van Tigges wordt tijdens het EK vervuld door Joost Bitterling. Hij combineert de functie met zijn taak als analist. Van der Struijk heeft Jasper Tukkers (Den Bosch) en Jelmer Uildriks (Schaerweijde) aangewezen als reserve.

Geen WK voor Oranje

De Oranjeheren spelen op het EK voor B-landen omdat het twee jaar geleden degradeerde. In poule A neemt de ploeg het op tegen Portugal, Turkije en Oekraïne. Op vrijdag 12 januari 2018 om 12.20 uur spelen de heren hun eerste wedstrijd tegen Portugal. Nederland moet bij de eerste twee eindigen om te promoveren naar de A-divisie. Oranje is regerend wereldkampioen, maar kan door de degradatie naar de Europese B-divisie die titel dit jaar niet verdedigen.

Selectie Oranjeheren Zaal

Jochem Bakker – Rotterdam
Hidde Brink (K) – Kampong
Boris Burkhardt – Amsterdam
Daan Dekker – Almere
Caspar van Dijk – Amsterdam
Steijn van Heijningen – Cartouche
Nicki Leijs – Amsterdam
Niek Merkus – Amsterdam
Matthijs Odekerken (K) – SCHC
Teun Rohof – Amsterdam
Max Sweering – Amsterdam
Robert Tigges – Amsterdam

Reageer