En we zijn weer begonnen…

Foto © Roel Ubels

Waahhh spannend het is weer de eerste competitiedag! De afgelopen weken is er door alle teams hard getraind om zo goed mogelijk voor de dag te komen op deze startdag. Want een eerste indruk maak je tenslotte maar 1 keer…

Bij aankomst op Hurley zag je strakke gezichtjes, iedereen had er duidelijk zin in, maar ook de spanning was duidelijk van de gezichten af te lezen. In de auto moest een muziekje voor wat ontspanning zorgen en bij de arrivé (we zijn op chique terrein) op Laren is de spanning bij een aantal alweer gezakt. Vandaag gaat het gebeuren en daar hebben we allemaal heel veel zin in.

Vanaf het eerste fluitsignaal is het meteen duidelijk dat we willen laten zien dat wij een lekkere voorbereiding hebben gedraaid en van een jaar Hoofdklasse erg veel geleerd hebben. De eerste 10 minuten zijn voor ons; we weten aardig wat kansen te creëren en de Larense equipe weet niet door onze defence heen te breken. Helaas voor ons komt Laren plots tot bezinning en besluit dat het zo wel genoeg is geweest. Ze zetten aan en corner na corner volgt. De eerste corners weten ze nog niet te verzilveren, maar bij een afvallende bal die terugkomt bij aangever Naomi van As, is het dan toch raak. De 1-0 is helaas een feit. Geen zorgen, alles is nog mogelijk. Laren blijft echter flink aandringen en door een goal van Kim Lammers, zo’n tip in, die haar kwaliteit zo kenmerkt, wordt het 2-0. Enkele minuten laten mag Laren al de 3-0 aantekenen als een cornervariant van Julia Muller het net weet te vinden.

Tijdens de thee beseffen wij ons dat winnen een moeilijk klus gaat worden, maar we zijn gebrand om te laten zien dat we het Laren een stuk moeilijker kunnen maken dan dat we tot nu toe hebben laten zien.

De start van de tweede helft is duidelijk weer voor ons. Een aantal kansjes worden door Joyce Sombroek gekeerd en ook de lat (tip in Yael) zit ons in de weg. Wederom zit het verdedigend behoorlijk dicht van onze kant en is er niet echt een doorkomen aan voor de Larense Dames. Tot 5 minuten voor tijd Willemijn Bos een cornervariant weet te scoren. 4-0.

Het moge duidelijk zijn dat we ons in deze wedstrijd nog niet hebben laten zien wat we kunnen en dat we dit bewaard hebben voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

Aanstaande zondag spelen wij om 12.45 de Bosderby tegen Amsterdam (2-5 nederlaag tegen Den Bosch op eigen terrein). Zowel Hurley als Amsterdam zullen alles uit de kast halen om de zure nasmaak van de seizoensstart doen willen vergeten.

Kom ons daarom aanstaande zondag allemaal hard aanmoedigen, we hebben uw steun heel hard nodig!

Eem,
Namens Hurley D1

Reageer