Engelkens: “Ik ben hier belangrijker”

Rene Broekman
In het AD komt Philip Engelkens aan het woord over zijn positie bij zijn nieuwe club Schaerweijde. Engelkens is afgelopen zomer overgestapt van Kampong naar de club in Zeist. Bij Schaerweijde wilt hij een belangrijke rol gaan vervullen en weer een frisse start maken.
Engelkens speelde drie seizoenen voor Kampong. Het laatste seizoen kampte hij met blessures waardoor hij niet optimaal kon presteren. Met de komst van Roderick Weusthof was de kans op speeltijd een stuk kleiner geworden.
De handige spits heeft een moeilijk laatste jaar gehad waar niet alles ging zoals hij wilde: “Er wordt natuurlijk ook veel van je verwacht bij Kampong. Het zal even te vaak in mijn hoofd niet goed en dan bleef ik te veel nadenken. Daar ga je niet beter van hockeyen. Het liefst was ik met het team meegegaan in de stap die ze hebben gezet. Ik had zelf verder willen zijn in mijn ontwikkeling. Ik moet meer rendement in de cirkel halen. Vorig jaar heb ik maar één keer gescoord en dat is te weinig.”
Afgelopen vrijdag speelde hij tegen Kampong. Schaerweijde verloor met 2-1, waar Engelkens het moeilijk had tegen zijn oude teamgenoten: “Ik denk dat het centrale duo Ramon Alegre en Sander de Wijn het sterkste verdedigingsduo is van de hoofdklasse. Daar speel je als aanvaller echt niet graag tegen. Echt een goede actie maken was lastig tegen Kampong. Zij zijn toch een stuk verder dan wij.”
Deze zomer is Engelkens door vier hoofdklasseclubs gebeld, maar koos toch al snel voor Schaerweijde: “Ik heb er een goed gevoel bij. Bart Looije verwacht ook veel van me. Ik speel hier veel en ben belangrijker dan bij Kampong. Het is een groot verschil: Kampong wil landskampioen worden, terwijl Schaerweijde pas een jaar op dit niveau speelt en op termijn een stabiele hoofdklasser wil worden. Dat kost een paar jaar.”
Zondag speelt Schaerweijde om 14.45 uur een uitwedstrijd tegen Laren.
Foto: René Broekman

Comments (33)

 1. Koen Overmeer

  Zzzzzz, geeuw, gaap.

 2. @ Koen Overmeer , wat een rare reactie!!!!

 3. @hockey, waarom dit heeft toch de nieuwswaarde van een kiwi.

 4. Helaas ben ik het volledig met Koen en tieske eens. Daarbij gaat Schaerweijde toch degraderen dus is dit helemaal niet van belang.
  Komt die norris jones eigenlijk nog of mag hij niet?

 5. Komt Prince eigenlijk in NL spelen dit jaar? Die kan zo lekker zingen 🙂

 6. Als je een nieuws-site bent over hockey dan probeer je alles te plaatsen, ook de minder belangrijke dingen, zelfs met nieuwswaarde van een kiwi , en ook als je met je zo vaak haperende glazen bol al een degredatie ziet aankomen. Zijn we nu al zover dat we alleen smullen als Paul v. Ass belachelijk wordt gemaakt en andere dingen die voor een club ook nieuwswaarde hebben dan af doen met Zzzzzz,geeuw,gaap?

 7. Heel leuk stuk!

 8. @hockey, mooi dat jij het leuk vind,als zijn moeder.
  Gaat namelijk nergens over.

 9. Engelkens, kap even… Vind zichzelf een held op het veld, wij kennen hem als een held op sokken!

 10. Pfff, weer zo’n suf artikel, net zo suf als van Noe! Is het de week van de hoofdklasse kneusjes deze week?

 11. oh, en trouwens hoofdklassehockey.nl.
  Jullie vinden het ook niet zo’n boeiende wedstrijd denk ik want jullie sturen iedereen een uur te laat naar de club!

 12. @Bram, het stukje is van het AD dus lijkt me dat zij de fout maken.

 13. @robbie, leuk die snelle verandering van geslacht!!Ben niet de vader, laat staan de moeder, maar vind dat nieuws gebracht moet kunnen worden. Jammer dat zoveel alleen het negatieve leuk vinden en daar gewoon mens en club mee naar beneden halen. Voor de rest , joh, leef en laat leven.

 14. @Hockey, nieuws zeker maar dit heeft nul komma nul nieuwswaarde.

 15. @hockey dit verhaal gaat nergens over. Ik hoef niet alleen negatief nieuws te lezen, integendeel. Ik ben reuze geïnteresseerd in wat er allemaal gaat gebeuren. Maar deze 2 stukjes in het AD zijn gewoon zo nietszeggend dat je er wel op moet reageren. Het is al erg dat het in de krant staat. Dat hoeft niet ook nog een keer online.
  + voor robbie, – voor hockey dus.

 16. @bert
  En als zelfrespecterende redactie van een nieuws site is copy paste genoeg? Typisch!

 17. @Bram, ik geef alleen even aan dat het van de AD komt en ben het verder met je eens.

 18. Dan zijn we het eens!

 19. Wat een zielige reacties hier, jaloers dat jullie nooit in de krant hebben gestaan?
  Dat de nieuwswaarde minder/tot nihil is is de schuld van AD. Maar ga een prima hockeyer niet afkraken?
  @Bram, hoofdklassekneusje? Jij bent international? Elke speler in hoofdklasse beschikt over bovengemiddelde hockeycapaciteiten.

 20. Schaerweijde

  Wij zijn blij met Engelkens, Noe en iedereen die bij ons speelt. Gewoon vriendelijke gasten, die naast zelf spelen ook nog onze jeugd training geven. Norris Jones is inmiddels in the house.
  Succes allemaal.

 21. Cat in a sack

  Als Norris Jones er is ben ik heel erg benieuwd naar het groepsproces. Gun niemand een kat in de zak maar neig toch te zeggen dat het hier erg op lijkt.

 22. Davidd, ben jij een beetje dom? Ga nou geen vergelijkingen maken die nergens op slaan! Heel leuk dat je het voor een vriendje opneemt, maar stop daar lekker mee, is het beste voor iedereen! We hebben het deze week over 2 kneusjes ja, en dan hoef je niet zelf beter te kunnen hockeyen om het daarover eens te zijn! Zou leuk worden als je alleen kritisch mag kijken als jje het zelf beter kan! Zou een hoop gezeik schelen in dit land!

 23. Sorry Davidd maar ik haal de krant vaak genoeg dus daar ligt het niet aan. Het heeft alleen wel nieuwswaarde dan. En dat is volgens mij waar het hier om gaat.
  Dat die gasten nog niet uit de verf zijn gekomen, of dat misschien wel nooit zullen, doet niet ter zake. De berichten hebben geen nieuwswaarde en wat mij betreft ook geen toegevoegde waarde voor dit forum. Evenals een aantal verslagen in het begin van deze competitie. Hfdkl.nl is kennelijk nog zoekend. Prima. Maar daar mogen wij als lezers denk ik ook wel iets over zeggen. Klakkeloos verhalen overnemen die andere media publiceren is niet altijd een sterke zet…

 24. fijn voor je

  Ja, iedere dag haalt iedereen de krant!!! Uit de bus. Belangrijk hoor Expat!

 25. Totaal ontzichtbaar deze jongen

 26. @Bram: Kritiek hebben op zijn talent is prima dat mag, maar doe het dan wel op een nette manier. Als jezelf daadwerkelijk zelf echt beter bent mag je hem een kneusje noemen, maar die gasten die dat zijn doen dat niet, respect onderling heet zo iets. Iets wat dit soort zielige zijlijn bobo’s of bondsscheidsrechters nooit zullen begrijpen.

 27. Zielige zijlijn bobo’s en bondsscheidsrechters? Wat hebben deze met Engelkens te maken? Werd hij gepest door beiden? Wil hij beiden worden? Kom op Davidd vertel…
  @Tom, Schaerweijde is geen topteam. Je kunt ook niet verwachten dat ze spelen als een De Wijn, De Nooijer of Kemperman, toch?!

 28. Dat zijn het slag mensen die hier van dit soort negatieve/kwetsende meningen plaatsen met een jaloerse ondertoon.

 29. @Davidd. nu heb ik met beide subculturen niets, maar kan je dat even iets meer uitleggen. Ik begrijp namelijk niet waarom je denkt dat scheidsrechters anti personen zouden zijn. Bobo’s een ander verhaal maar dat richt zich vooral op begeleiding en andere bobo’s. Dus… ?

 30. Mensen die er niets van snappen maar wel zelf denken het te snappen….Nogmaals iedereen die in hoofdklasse speelt kan buitengewoon goed hockeyen, tuurlijk is er niveau verschil maar om het meteen kneusjes te noemen….respect voor onze sporters

 31. @Davidd. Hoewel ik de meeste scheidsrechters apart volk vind, begrijp ik nog steeds niet dat je vind dat ze er niets van snappen en dat ze spelers af moeten pissen.

 32. Zijn we al uitgepraat over de belangrijke Engelkens?

 33. je begint er zelf weer over nadat er 2 dagen niet is gereageerd…

Reageer