Europacup: Geen winnaar in het duel Amsterdam – Dinamo Yekaterinburg

Vanmiddag nam de ploeg van coach Kristiaan Timman het op tegen het Russische Dinamo Yekaterinburg. De hoofdstedelingen hadden de gehele wedstrijd een voorsprong van een enkel doelpunt, maar wisten de winst niet binnen te slepen. In een knotsgekke slotfase werd de wedstrijd nog gelijk getrokken door de Russen,  5-5.

Binnen twee minuten was het al raak voor de Amsterdammers al raak via een veldgoal van Robert Tigges. Kort daarna was het Dmitry Nikitin die de bal in de netten wipte en voor de gelijkmaker tekende. Met deze stand gingen de teams de rust in.

Kort na de hervatting namen de Amsterdammers weer het voortouw door uit een strafcorner de 2-1 te scoren en minder dan een minuut later zette Mirco Pruyser zijn team op een 3-1. De Russen gaven de wedstrijd echter nog niet uit handen en maakte de aansluitingstreffer via Spichkovskiy.

De heren van coach Kristiaan Timman mochten weer aanleggen voor strafcorner en het was Tigges die daaruit voor de 4-2 tekende. Vlak voor tijd was het weer raak voor de zaal-spits, want ook de 5-2 kon Tigges achter zijn naam zetten. In de slotfase gingen de Russen nog plank gas en was het weer Spichkovskiy die de aansluitingstreffer maakte. Het werd een knotsgekke slotfase, want in de aller laatste minuten mocht Dinamo Yekaterinburg nog aanleggen voor twee een korte hoekslag en deze wisten zij te verzilveren, waardoor de stand gelijk werd getrokken, 5-5.

Voor Tigges was het vandaag een bijzondere dag: Met de drie doelpunten in deze wedstrijd en de drie treffers tegen het Zwitserse Luzerner SC heeft Tigges twee hatricks op één dag gemaakt en is tevens topscorer van de Europa Cup.

 

 

 

Reageer