Europacup: Amsterdam geeft in slotminuten wedstrijd weg

Zaterdagmiddag stond het vierde duel van de Europacup op het menu. Het was een troostfinale, want Amsterdam kon na de verloren wedstrijd, 4-8, tegen Lille de halve finales niet meer spelen.

Het duel tegen het Zweedse Partille SC verliep even spannend als de wedstrijd eerder die dag. Amsterdam kon geen definitief afstand doen van Partille, want de Zweedse ploeg gaf zich niet zomaar gewonnen. In de spectaculaire wedstrijd, trok uiteindelijk niemand aan het langste eind en werd het 7-7.

Wederom kwam de tegenstander op voorsprong door een goal van Karl Hemvik. Minder dan een minuut later nam Robert Tigges de gelijkmaker voor zijn rekening. Na een mooie opgezette aanval van de Amsterdammers kon Tigges de voorzet geven aan Geert-Jan Derikx,mdie de 2-1 binnen prikte. Kort daarna was het wederom Tigges die trefzeker was, 3-1. De Zweden gave zich echte niet gewonnen en maakten de aansluitingstreffer. De roodhemden mochten tegen einde van de eerste helft aanleggen voor een strafcorner en Christopher Hellstrand wist de bal precies in de rechter-kruising te mikken. De stand was weer gelijk getrokken, maar vlak voor rust zette wederom Tigges zijn ploeg op voorsprong door ook uit een  korte hoekslag te scoren.

Kort na de hervatting trok Partille de score weer gelijk, maar goalgetter Tigges zorgde er weer voor dat Amsterdam op voorsprong kwam, 5-4. Steven Ebbers deed er een schepje bovenop en nam het zesde doelpunt voor de Amsterdammers voor zijn rekeningen. Helemaal uitlopen konden de hoofdstedelingen niet, want Partille maakte weer een doelpunt. Maar het was  wederom Tigges die er voor zorgde dat Partille een zware kluif had om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Score: 7-5, maar de marge bleef klein. Partille mocht weer aanleggen voor een strafcorner en  dit keer sleepte Karl Hemvik de bal in de linker-kruising, 7-6.

Met nog vier minuten op de klok mocht Partille weer een korte hoekslag nemen en deze verzilverden zij. 7-7 was de eindstand van dit spectaculaire duel.

Zondag spelen de Amsterdammers nog een wedstrijd tegen het Spaanse Atletic Terrassa. Het duel is om 10.00 uur.

Reageer